Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καρλ Νεχάμερ: «Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό»

Καρλ Νεχάμερ: «Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό»

Ο Καρλ Νεχάμερ προκάλεσε σάλο μιλώντας σε κομματική διάσκεψη

Σάλο έχει προκάλεσε στην Αυστρία η δήλωση του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό, που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιλογές είναι δύο: «Αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα».

«Αν συνεχίσουμε έτσι, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές μετά: αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα. Και λέω: το αλκοόλ είναι οκ βασικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όταν κάνεις πρόποση νώθεις καλά».

Παρότι η δήλωση έγινε σε διάσκεψη του κόμματός του και σε χαλαρή διάθεση, οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν έδειξαν την ίδια διάθεση αστειότητας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ ο αυστριακός Τύπος θέτει το ερώτημα: «Τι συμβαίνει με τον καγκελάριο;».

Στην κομματική διάσκεψη στο Τιρόλο συζητήθηκαν η αύξηση των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος. Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νεχάμερ αποκάλεσε «εχθρούς» τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών, όπως και το «παράλογα υψηλό κόστος ενέργειας». Γι’ αυτό ζήτησε να ληφθούν αντίμετρα για να υπάρξει αντιμετώπισή του σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είπε ότι δεν είναι εύκολο.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης.

Στη Λευκωσία σήμερα ο Καρλ Νεχάμερ

Εν τω μεταξύ, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Καρλ Νεχάμερ. Ο κ. Νεχάμερ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 18:00 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών, αλλά και των διευρυμένων διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν, θα συζητηθεί η συνεργασία Κύπρου-Αυστρίας σε διμερές επίπεδο, ο συντονισμός των δύο χωρών εντός ΕΕ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί, η ενεργειακή προοπτική της Ανατολικής Μεσογείου σε συνάρτηση και με την ενεργειακή πολιτική και ασφάλεια της ΕΕ, το μεταναστευτικό, καθώς επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, τις τουρκικές προκλήσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό η οποία θα εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μετά τις συναντήσεις θα ακολουθήσουν δηλώσεις και επίσημο δείπνο.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024