Κοροναϊός: Η κατανομή των κρουσμάτων και οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»
Πρωταθλήτριες στα κρούσματα οι Κυκλάδες.
Έντονη είναι η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού σε ειδικούς και πολίτες, μετά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας καταγραφής των κρουσμάτων και των θανάτων από τον ΕΟΔΥ.
Μετά τα 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή), εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων, κρίσιμη είναι η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων.
Διαβάστε επίσης: Μία ανάσα πριν από την εκτόξευση κρουσμάτων – Τι φοβούνται οι ειδικοί για τον Αύγουστο
Ενδεικτικά, πέρα της Αττικής που συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των κρουσμάτων, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου.

Στην κορυφή των κρουσμάτων η Πάρος
Το νέο σύστημα ανακοίνωσης των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, έφερε ανακατατάξεις και στις περιοχές που παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα, καθώς πλέον υπολογίζονται ανά εκατομμύριο πληθυσμού και όχι σε απόλυτα νούμερα.
Ειδικότερα, στην Πάρο, που έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με το νέο τρόπο υπολογισμού, καταγράφονται 2981,37 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ακολουθεί η Μύκονος με 2.950,46 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού, η Θήρα με 2.616,11, η Κέρκυρα με 2495,90 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού, τα Χανιά με 2.109,40 και η Μήλος με 2.094,24 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, στην Αττική καταγράφονται 1.686,72 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατά μέσο όρο, στον Πειραιά 1770,39 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός φτάνει στα 1.080,60.
Αρκετά υψηλός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και στην Κεφαλλονιά (1.991,56), τη Λευκάδα (1785,34) και τη Ζάκυνθο (1776,29).
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κωνσταντινίδης: «Οι συγγενείς δεν θα σταθούν πολιτικά δίπλα στη Μαρία» – Άτυπος όρος η μη εμπλοκή των μελών σε κόμματα
- Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση προστάτευε την Intellexa και το αντίστροφο – Οι υποκλοπές λειτούργησαν ως ΣΔΙΤ
- Επίθεση φιλίας – Πρόσωπο του Τραμπ επέλεξε η Meta για νέο της πρόεδρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442