ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος που καταργεί πενθήμερο και οχτάωρο στον Επισιτισμό
Για «ωμή παρέμβαση σε μια κλαδική συλλογική σύμβαση» κατ' εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη κάνει λόγο το ΚΚΕ
«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίαζε στη Βουλή την εικονική πραγματικότητα βαφτίζοντας «κοινωνική πολιτική» τα προνόμια που δόθηκαν και δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, ήρθε το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του, να διασφαλίσει ότι η δουλειά χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα θα συνεχιστεί και με την κυβερνητική βούλα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό».
Ωμή παρέμβαση
Όπως εξηγεί, «με ωμή παρέμβαση σε μια κλαδική συλλογική σύμβαση καταργεί επί της ουσίας το 5θήμερο-8ωρο, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη, αφού με ατομική σύμβαση ένας εργαζόμενος θα απασχολείται με 6ημερη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Διαβάστε επίσης ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ καταργεί το πενθήμερο στον Επισιτισμό
Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας – Καταστρατηγείται η σύμβαση στον Επισιτισμό
Και προκειμένου να ακυρώσει ακόμη κι αυτή την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, αθροίζει τα -παγωμένα από το 2012- επιδόματα προϋπηρεσίας με τους μισθούς πείνας που προβλέπει η συλλογική σύμβαση, για να κρατήσει τον βασικό μισθό κάτω κι από τα 713 ευρώ».
«Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη εγκύκλιο. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις, με σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και ουσιαστικές αυξήσεις» τονίζει, καταλήγοντας στο σχόλιό του, το ΚΚΕ.
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442