«Το υπουργείο Εργασίας, δια εγκυκλίου, ορίζει ότι με ατομική σύμβαση και πριν την πρόσληψη ο υπάλληλος στον Τουρισμό-Επισιτισμό θα εργάζεται 6ήμερο. Χωρίς προσαύξηση αποδοχών»

Την απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας για τον Επιτισμό ζητάει το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας κατάργηση του πενθημέρου που ορίζει η κλαδική συλλογική συμβάση εργασίας.

Στην επέτειο ανάληψης της εξουσίας

«Η ΝΔ στην επέτειο ανάληψης της εξουσίας καταργεί το πενθήμερο» επισημαίνουν σε κοινή δήλωση ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και ο Χρήστος Μέγας, Γραμματέα του Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας – Καταστρατηγείται η σύμβαση στον Επισιτισμό

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Στην τριετία από την ανάληψη της διακυβέρνησης το υπουργείο Εργασίας, δια εγκυκλίου, ορίζει ότι με ατομική σύμβαση και πριν την πρόσληψη ο υπάλληλος στον Τουρισμό-Επισιτισμό θα εργάζεται 6ήμερο. Χωρίς προσαύξηση αποδοχών, χωρίς 48ωρο ξεκούρασης.

Ιδού τα αποτελέσματα του εργασιακού μεσαίωνα

»Ιδού τα αποτελέσματα του εργασιακού μεσαίωνα που νομοθέτησε πέρυσι η ΝΔ (ν.4808/21) και προβλέπει την κατάργηση του πενθημέρου, την μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε part time, ενώ καθιερώνει και την 10ωρη ημερήσια εργασία χωρίς καταβολή υπερωριών.

»Το υπουργείο Εργασίας ενώ κύρωσε, ως όφειλε, και επέκτεινε την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον Τουρισμό –Επισιτισμό,ακολούθως με εγκύκλιο του ενημερώνει ότι πριν την ανάληψη της εργασίας «δύναται ο εργαζόμενος να ζητήσει με αίτησή του…»επιμερισμό της εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας«σε έξι (6) ημέρες αντί για πέντε (5), για προσωπικούς ή και για οικογενειακούς λόγους…». Δηλαδή ο εργαζόμενος μπορεί να… παραιτηθεί του δικαιώματος για 48ωρη ανάπαυση!

Κατάπτυστη

»Τι λέει όμως επί της ουσίας το υπουργείο Εργασίας: μπορεί ο εργοδότης να θέσει σαν όρο στον άνεργο να παραιτηθεί του πενθημέρου προκειμένου να προσληφθεί! Σε αυτό το περιβάλλον, μην απορούν οι επιχειρήσεις γιατί δεν βρίσκουν εργαζόμενους! Μετά μην αγωνιά η ΝΔ για την λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντεργατική πολιτική της.

»Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απαιτεί την απόσυρση της κατάπτυστης εγκυκλίου».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr