ΗΠΑ: Επιτροπή του FDA γνωμοδότησε υπέρ της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 6 μηνών ως 4 ετών
Προηγουμένως, είχε γνωμοδοτήσει και υπέρ του εμβολίου της Moderna για την ίδια ηλικιακή ομάδα.
Η συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) γνωμοδότησε την Τετάρτη υπέρ της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 σε παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 4 ετών.
Πρόκειται για την τελευταία ηλικιακή ομάδα που δεν μπορεί ακόμη να εμβολιαστεί κατά του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες.
Αυτή η ομόφωνη σύσταση από τα 21 μέλη της επιτροπής έρχεται αμέσως μετά από παρόμοια γνωμοδότηση που δόθηκε για το εμβόλιο της Moderna, για νήπια και παιδιά μικρής ηλικίας.
Ο FDA αναμένεται τώρα να λάβει την απόφασή του για την έγκριση αυτών των δύο εμβολίων για νήπια, απόφαση που σπάνια διαφέρει από αυτήν της επιτροπής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κρίση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


















































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442