Βόλος: Δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του 11 μέρες μετά για να πάρει το επίδομα των 2.000 ευρώ
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου
Ετεροχρονισμένα διαπιστώθηκε ότι δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του στο Ληξιαρχείο ένας 62χρονος άνδρας στον Βόλο, προκειμένου να πάρει το επίδομα γέννησης παιδιού που ήταν 2000 ευρώ.
Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, επέστρεψε τα χρήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νύφη του άνδρα είχε γεννήσει τον εγγονό του στις 23 Δεκεμβρίου 2019, ενώ ο κατηγορούμενος υπέβαλε ψευδή δήλωση γέννησης στο Ληξιαρχείο Βόλου, στις 2 Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να εισπράξει το επίδομα των 2000 ευρώ που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η ψευδής δήλωση εντοπίστηκε από το Ληξιαρχείο Βόλου, ο άνδρας κατηγορήθηκε για ψευδή δήλωση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, τελικά πήρε το επίδομα και το επέστρεψε, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είχε βαρύ ποινικό μητρώο και τελικά καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 45 ημερών με αναστολή.
- Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να προστατευθούν οι κρίσιμης σημασίας υποδομές, καθώς εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Ευρωπαίοι επιδιώκουν διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη για ασφαλή διάπλου
- Πότε πιάνει τα 2 ευρώ η βενζίνη – Αλαλούμ με το πλαφόν κέρδους
- Εβελίνα Παπούλια: Δεν μου ταιριάζει πολύ ο γάμος, με αγχώνει και δεν μπορώ να λειτουργήσω
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442