Moskva: Το Πεντάγωνο λέει ότι το ρωσικό καταδρομικό βυθίστηκε από δύο πυραύλους Neptune
«Είχε πυραύλους κρουζ πάνω στο πλοίο, οι οποίοι τώρα βρίσκονται στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.
Δύο ουκρανικοί πύραυλοι Neptune έπληξαν τη ρωσική ναυαρχίδα Moskva στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, παρέχοντας την πρώτη αμερικανική επιβεβαίωση ότι η βύθιση του ρωσικού καταδρομικού ήταν αποτέλεσμα ουκρανικού πλήγματος.
Η Μόσχα είχε δηλώσει ότι το πλοίο βυθίστηκε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, μετά από τυχαία πυρκαγιά που προκάλεσε έκρηξη.
Ο αμερικανός αξιωματούχος, γράφουν οι New York Times, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, υπήρξαν πολλά θύματα όταν το πλοίο χτυπήθηκε, αλλά δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. Είπε ότι υπήρχαν επίσης κάποιοι ρώσοι ναύτες, που επέζησαν και εθεάθησαν να παραλαμβάνονται από σωσίβιες λέμβους.
Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 65 ναυτικά μίλια νότια της Οδησσού και κινήθηκε με τη δική του δύναμη για αρκετή ώρα μετά τα αρχικά πλήγματα, πριν τελικά βυθιστεί την Πέμπτη.
Καθώς ήταν το μοναδικό ρωσικό καταδρομικό αυτής της κατηγορίας στη Μαύρη Θάλασσα, η βύθιση του Moskva αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τα πολεμικά σχέδια της Ρωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Είχε πυραύλους κρουζ πάνω στο πλοίο, οι οποίοι τώρα βρίσκονται στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δήλωναν άγνοια μέχρι χθες για τις αιτίες της έκρηξης στο πλοίο.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442