Απίστευτα πράγματα στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, καθώς αποκαλύφθηκε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού, στο οποίο εμπλέκονται και αρκετοί παίκτες της πρώτης κατηγορίας!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας AD, αρκετοί παίκτες της Eredivisie εμπλέκονται και αναμένονται εξελίξεις σχετικά και με πιθανή φυλάκιση αρκετών εξ αυτών.
Είχε συνδεθεί με εγκληματική οργάνωση
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δύο παίκτες της Σπάρτα Ρότερνταμ (Τομ Μπόγκελσνταϊκ και Άαρον Μέιερς) φέρονται να είναι μικρομέτοχοι στην εταιρία Edobet, που πέρσι είχε συνδεθεί με εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών.
Αυτό είχε συμβεί σε μία δίκη στην οποία είχαν καταθέσει ακόμα και οι Γουέσλϊ Σνάινερ, Ντιρκ Κάουτ, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν λογαριασμούς και τζόγαραν στην συγκεκριμένη εταιρία. Από εκεί και πέρα, ο μέσος της ΑΖ Τζόρντι Κλάσι έκανε μεταφορά ενός μεγάλου χρηματικού ποσού (30.000) σε λογαριασμό της Edobet, ενώ ο αριθμός των παικτών που εμπλέκονται είναι αρκετά μεγάλος.
Οι δύο παίκτες της Σπάρτα Ρότερνταμ απέκτησαν το 1% και το 2% αντίστοιχα των μετοχών της εταιρίας, με τον πρώτο να υπόσχεται αποπληρωμή με το επίδομα εφάπαξ που λαμβάνουν οι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές όταν αποσύρονται από την ενεργό δράση.
Η Edobet προσέφερε την ευκαιρία απόκτησης μετοχών (αξίας 50.000 ευρώ) με τον ίδιο τρόπο και σε άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον παλιό εξτρέμ του Άγιαξ, Ρικάρντο Κίσνα, ο οποίος όμως επέλεξε να παραμείνει απλός παίκτης, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νομικό καθεστώς της Eredivisie. Οι εμπλεκόμενοι παίκτες, όσο και η Σπάρτα Ρότερνταμ αρνούνται τις κατηγορίες, όμως στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος ακόμη και για φυλάκιση των παικτών και όσων ασχολήθηκαν με παράνομο στοιχηματισμό
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ΣΕΦ και αποθέωσε τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του, αλλά και τον Γ. Αγγελόπουλο που τους υποδέχθηκε.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.