Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέο πυραυλικό χτύπημα στο Χάρκοβο με ένα νεκρό και τραυματίες - «Σοβαρή η απειλή στο Κίεβο»

Ουκρανία: Νέο πυραυλικό χτύπημα στο Χάρκοβο με ένα νεκρό και τραυματίες – «Σοβαρή η απειλή στο Κίεβο»

Οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία συνεχίζονται, όπως και η πολιορκία του Κιέβου.

Πυραυλική επίθεση στην πόλη Λιουμποτίν στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου στην Ουκρανία πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ οι διασώστες εντόπισαν τη σορό ενός ανθρώπου από τα συντρίμμια.

Η περιφερειακή εισαγγελία στο Χάρκοβο αναφέρει σε δήλωση της στο Telegram ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι.

Παραμένει σοβαρή η απειλή για το Κίεβο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να αποτελούν «σημαντική απειλή» για την πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε: «Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν τοπικές αντεπιθέσεις στα βορειοδυτικά του Κιέβου – συμπεριλαμβανομένων των Ιρπίν, Μπούτσα και Χοστόμελ. Οι επιθέσεις αυτές είχαν κάποια επιτυχία και οι Ρώσοι έχουν απωθηθεί από ορισμένες θέσεις.

«Ωστόσο, η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική απειλή για την πόλη μέσω της ικανότητας κρούσης της. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στη Μαριούπολη με συνεχείς σφοδρούς βομβαρδισμούς της πόλης, ωστόσο το κέντρο της πόλης παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο», αναφέρει το υπουργείο.

«Αλλού, οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους και μπλοκάρουν τον ουκρανικό στρατό, ενώ προσπαθούν να αναδιοργανώσουν και να επαναφέρουν τις δυνάμεις τους».

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας ανακτούν εδάφη γύρω από την πρωτεύουσα και απωθούν τα ρωσικά στρατεύματα.

Στο βραδινό του μήνυμα κήρυξε επίσης την «απελευθέρωση» του Ιρπίν, μιας πόλης – κλειδί στις βορειοδυτικές παρυφές του Κιέβου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024