Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες «σκότωσαν άμαχο και βίασαν τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί» λέει βουλευτής
Το φρικιαστικό περιστατικό που ανέφερε η Ουκρανή βουλευτής Μαρία Μεζέντσεβα
Η Ουκρανία δεν θα «σιωπήσει» για τη «φρίκη» των βιασμών που διαπράττονται εις βάρος γυναικών κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή βουλευτής Μαρία Μεζέντσεβα. Σύμφωνα με την ίδια, παρόλο που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα κυρίως για μία – ιδιαίτερα σοκαριστική – υπόθεση, υπάρχουν «πολλά περισσότερα θύματα» που θα χρειαστούν υποστήριξη στο μέλλον.
Η υπόθεση που ανέφερε η Μεζέντσεβα αφορά σε μία γυναίκα που φέρεται να βιάστηκε κατ’ επανάληψη από Ρώσους στρατιώτες μπροστά στο παιδί της. Πριν από μερικές ημέρες η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε μιλήσει για την εν λόγω υπόθεση, λέγοντας ότι δύο Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, που βρισκόταν σε ένα χωριό κοντά στο Κίεβο, σκότωσαν τον άνδρα και βίασαν «επανειλημμένα» τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί της, απειλώντας τη με όπλα και με τη χρήση βίας. Σύμφωνα με την Βενεντίκτοβα, οι δράστες (ο ένας εκ των οποίων ήταν μεθυσμένος) έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν μέχρι και το παιδί που ήταν μάρτυρας όλης αυτής της φρίκης. Η τοπική αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον έναν στρατιώτη και αναζητείται, ενώ η ταυτότητα του άλλου παραμένει άγνωστη.
What’s happening to women in Ukraine is “quite a scary scene”, says @mezentseva_dep as she recalls an incident where a woman was “raped several times in front of her underage child” after her husband was shot.#Ridge: https://t.co/31OokSLksh
Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 pic.twitter.com/VkrJUhsmmi
— Sophy Ridge on Sunday (@RidgeOnSunday) March 27, 2022
Μιλώντας σήμερα από τη δυτική Ουκρανία στην παρουσιάστρια Σόφι Ριτζ του Sky News, η βουλευτής Μαρία Μεζέντσεβα τόνισε ότι πρέπει να καταγγέλλονται επίσημα και να καταγράφονται αυτά τα περιστατικά, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Υπάρχει μια υπόθεση που συζητιέται εκτενώς τελευταία, επειδή καταγράφηκε και έχει πλέον περάσει στα χέρια της Εισαγγελίας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πρόκειται για ένα πολύ τρομακτικό περιστατικό που περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός αμάχου στο σπίτι του σε μια κωμόπολη δίπλα στο Κίεβο. Η γυναίκα του – με συγχωρείτε αλλά πρέπει να το πω – βιάστηκε πολλές φορές μπροστά στο ανήλικο παιδί τους».
Σύμφωνα με την ίδια, η Ουκρανία θα μπορούσε να ωφεληθεί από την εμπειρία ειδικών από άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να λάβουν τη σωστή βοήθεια τα θύματα ανάλογων περιστατικών μετά τον πόλεμο.
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442