Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές» λένε σύμβουλοι του Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές» λένε σύμβουλοι του Ζελένσκι

Την 20η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία η πλευρά του Κιέβου αναφέρει ότι υπάρχει παράθυρο

Διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας με το Κίεβο να δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία. Η Ρωσία έχει αμβλύνει τη στάση της στις συνομιλίες για μια πιθανή διευθέτηση με την Ουκρανία, δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτερος βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας.

Ο Ιχόρ Ζόκοβκα, αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών εκπροσώπων έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές».

Είπε ότι η Μόσχα άλλαξε τόνο και σταμάτησε να απαιτεί από την Ουκρανία παράδοση – κάτι για το οποίο η Ρωσία είχε επιμείνει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνομιλιών.

Να συναντηθούν Ζελένσκι με Πούτιν

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «μετρίως αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

O σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη και παρά τις δυσκολίες και υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σειρά άλλων σχολίων τις τελευταίες ημέρες που έδειχναν ότι υπήρχε κάποια αισιοδοξία για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις – με τον Πούτιν να λέει το Σαββατοκύριακο ότι υπήρξαν κάποιες «θετικές αλλαγές» στις συνομιλίες.

Ωστόσο το Κρεμλίνο φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σαρλ Μισέλ ότι το Κίεβο δεν δείχνει καμία σοβαρή δέσμευση στις διαπραγματεύσεις.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024