Βασιλακόπουλος: Η μάσκα είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει κόσμος – Τι είπε για τη χαλάρωση των μέτρων
Το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού.
Διευκρινίσεις για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, εμφανίστηκε αντίθετος στην άμεση και απόλυτη χαλάρωση των μέτρων.
«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα»
«Αν πούμε ‘ελεύθερα στα γήπεδα’, σε 3 – 4 ματς θα έχει παραπάνω κόσμο διότι ο μ.ο των εισιτηρίων στη Σούπερλιγκα είναι κάτω από 1000… Στα ντέρμπι θα υπάρχει συνωστισμός. Να κάνουμε ‘ελεύθερα’ τα καρναβάλια και όρθιοι στα κέντρα (που υπάρχουν) να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μειωθεί πιο γρήγορα η επιδημία, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος» επισήμανε στον Σκάι ο κ. Βασιλακόπουλος.
«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα» ξεκαθάρισε.
Για τις μάσκες
Το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού.
«Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι, κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνέψει είναι πολύ πολύ μικρή».
Διευκρίνισε εξάλλου, πως «η υποχρεωτικότητα αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας. Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή» τόνισε.
Πεθαίνουν άνθρωποι άδικα
«Κάθε μέρα πεθαίνουν 70- 80 άνθρωποι, ανεμβολίαστοι, οι περισσότεροι πεθαίνουν τελείως άδικα, αν είχαν εμβολιαστεί κατά 90% δε θα πέθαιναν» σημείωσε ο καθηγητής.
Τόνισε πάντως ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. «Είναι γεγονός ότι είναι πιο βραδεία απ’ ό,τι αναμέναμε αλλά πλέον είναι τελείως σαφής, έχουμε 350 εισαγωγές κατά μ.ο από 550 μ.ο δύο εβδομάδες πριν». Τέλη Φεβρουαρίου, τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, η εικόνα είναι καλύτερη και το Μάρτιο θα είναι ακόμα καλύτερη.
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Σήμερα η απολογία του γκαλερίστα – «Πουλούσε έργο του Φασιανού που ήταν καταφανώς πλαστό»
- Ο Κάρλικ Τζόουνς αποτελεί προτεραιότητα για την Παρτιζάν
- Υποκλοπές: μια υπόθεση που γράφει παντού κυβέρνηση και Γρηγόρης Δημητριάδης με δικαστική βούλα
- Η σκανδαλώδης υπόθεση που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συνεργασία της Zara με τον John Galliano
- Ατύχημα στον δρόμο; Πώς να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου, χωρίς τηλέφωνα και αναμονές
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανιστεί στη Λευκωσία
- Κομβικό παιχνίδι στη Βαλένθια για το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, «τελικός» με την Ντουμπάι για τον Παναθηναϊκό
- Πυρκαγιά στη Λιοσίων: Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442