O Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το 2022 επικρατώντας της Σέρβικης Ραντίνσκι με 11-7 ι για την 7η αγωνιστική και έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί στο Final-8 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Mε αυτή τη η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 16 πόντους και είναι στο +2 από την Μπρέσια που παίζει το βράδυ.
Ο Ολυμπιακός ήταν νωθρός στην αρχή του πρώτου οκτάλεπτου και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Ραντίνσκι, οι οποίοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, όμως στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδος ανέβασαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με 4-3.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έπαιξαν καταπληκτική άμυνα περιορίζοντας αρκετά την σερβική ομάδα που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση.
Έτσι ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του για περίπου 8 λεπτά και κατάφερε κατά τη διάρκεια του οκταλέπτου να σκοράρει άλλα δύο τέρματα με τον Μουρίκη και τον Κολόμβο, ενώ η Ραντίνσκι λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το οκτάλεπτο μείωσε σε 6-4 με τον Τσουκ.
Έχοντας λοιπόν ο Ολυμπιακός ως οδηγό το πολύ καλό δεύτερο οκτάλεπτο αμυντικά, συνέχισε έτσι και στο τρίτο, ωστόσο και η Ραντίνσκι έσφιξε την άμυνά της με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην μπορούν να πετύχουν εύκολα κάποιο τέρμα.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ. Αρχικά ο Ολυμπιακός έκανε το 7-4 με ένα φοβερό σουτ του Φουντούλη, ενώ οι Σέρβοι μείωσαν σε 7-5 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου με τον Γιάνκοβιτς.
Σίγουρα το τέταρτο οκτάλεπτο στο ξεκίνημα του είχε κάποιο ενδιαφέρον ωστόσο, οι Μουρίκης, Γενηδουνιάς και Φουντούλης κατάφεραν να σκοράρουν στα πρώτα λεπτά του τέταρτου και τελευταίου οκταλέπτου και έδωσαν προβάδισμα πέντε γκολ στον Ολυμπιακό κάνοντας το σκορ 10-5. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έκανε μία απλή διαχείριση στο παιχνίδι καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη με 11-7.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο μεγάλος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα κάνει την πρεμιέρα του για το νέο έτος στην ημερίδα της Παιανίας το προσεχές Σάββατο 24 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά είναι πιο μπερδεμένος από ποτέ επειδή αμφισβητείται. Ομολογία αποτυχίας ο ορισμός τεσσάρων διεθνών στο Asteras Aktor-ΑΕΚ, έβαλε και ρέφερι που είχε καιρό να ορίσει
Ο Μέχντι Ταρέμι ήταν ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη με 2-0 επί της Λεβερκούζεν, με τον Ιρανό φορ να τονίζει πως η ομάδα γνώριζε ότι με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να τα καταφέρει.