Πρόβλεψη σοκ από τον Σαρηγιάννη – Μπορεί να φτάσουμε έως και τις 60.000 κρούσματα
«Τα μέτρα θα αρχίσουν να δώσουν αποτέλεσμα μετά από μια εβδομάδα. Τότε θα δούμε μια επιβράδυνση της ξέφρενης πορείας της Όμικρον»
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.
«Τα μέτρα θα αρχίσουν να δώσουν αποτέλεσμα μετά από μια εβδομάδα. Τότε θα δούμε μια επιβράδυνση της ξέφρενης πορείας της Όμικρον» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι τις πρώτες μέρες του 2022 θα δούμε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων.
«Είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα»
«Μπορεί να δούμε να ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα. Με την τάση που έχουμε τώρα μπορεί να φτάσουμε και τις 60.000. Αν γίνει αυτό από τις 22-23 Ιανουαρίου θα δούμε και αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα σε αυτό θα είναι η επιβάρυνση του ΕΣΥ. Παρά την ηπιότητα της νοσηρότητας της νόσησης από την Όμικρον όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία».
Ο κ. Σαρηγιάννης διευκρίνισε ότι «προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2022 είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα. Ο αριθμός αναπαραγωγής χθες ήταν 1,6, αν πάμε στα 28.000 κρούσματα αυτό θα ανεβεί πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι 2 θετικοί κολλούν 3».
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής εξήγησε ότι αν τα σχολεία ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα θα ήταν θετικό γιατί θα αποφύγουμε να συμπέσει το άνοιγμα των σχολείων με την κορύφωση του κλίματος.
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442