Γαλλία – Ο Μακρόν καλεί τους Γάλλους να κάνουν τεστ πριν από τις γιορτές
«Ας φροντίσουμε ο ένας τον άλλον», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους «να φροντίσουν ο ένας τον άλλον», κυρίως κάνοντας τεστ πριν συναντηθούν με τους δικούς τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«Καλές γιορτές σε όλους! Σε όσους θα έχουν την χαρά να βρεθούν με την οικογένειά τους για Χριστούγεννα: τα βασικά μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις), προληπτικό τεστ για ασφάλεια, και, σε περίπτωση συμπτωμάτων, απομόνωση και γνωστοποίηση. Σε όσους εργάζονται για να μας φροντίσουν, να μας προστατέψουν: ευχαριστώ. Ας φροντίσουμε ο ένας τον άλλον», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Bonnes fêtes à tous !
À ceux qui auront la joie de se retrouver en famille pour Noël : les gestes barrières, un test préventif pour rassurer, et en cas de symptôme, on s’isole, on alerte. À ceux mobilisés pour soigner, nous protéger : merci. Prenons soin les uns des autres.— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 23, 2021
Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το μήνυμά του και σε βίντεο στο προσφιλές στους νέους TikTok. «Πρέπει, ακόμη κι αν είστε εμβολιασμένοι, να κάνετε τεστ …για να είστε βέβαιοι ότι δεν είστε φορείς του ιού πριν συναντηθείτε με τους δικούς σας…και, έπειτα, είτε πρόκειται για την πρώτη δόση είτε για την αναμνηστική, είναι καιρός να εμβολιαστείτε».
@emmanuelmacron♬ son original – Emmanuel Macron
«Κάντε το για σας, για τους δικούς σας, τώρα και πάλι…είμαστε οργανωμένοι γι’αυτό».
Απέναντι στην άφιξη της παραλλαγής Ομικρον στη Γαλλία, με τα 84.272 νέα κρούσματα, τους 16.118 νοσηλευόμενους, τους 3.147 σε ΜΕΘ και την προοπτική των «100.000 ημερήσιων κρουσμάτων μέχρι το τέλος του μήνα», όπως προέβλεψε ο υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση στηρίχθηκε στην «υπευθυνότητα» των Γάλλων, επιτάχυνε τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση, άνοιξε την πλατφόρμα του εμβολιασμού για τα παιδιά 5-11 ετών, ενίσχυσε τους ελέγχους στα σύνορα και θα μετατρέψει το υγειονομικό σε εμβολιαστικό πάσο με έναρξη ισχύος τα μέσα του Ιανουαρίου.
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)








































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442