Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Τρεις συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιανουάριο

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Τρεις συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιανουάριο

Η διαχρονική αξία της συμφωνικής μουσικής συναντά την τεχνολογία και μας βοηθά να γνωρίσουμε νέες μελωδικές συγκινήσεις

Πιστή στην προσπάθειά της να μυήσει στη μαγεία της συμφωνικής μουσικής όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, καταρρίπτοντας τους μύθους που την θέλουν κατάλληλη μόνο για ένα εξειδικευμένο κοινό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή της, Λουκά Καρυτινού, έχει συνθέσει για άλλη μια χρονιά ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο με μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις.

Σε μια εποχή που όλοι μας παραμένουμε «μουδιασμένοι» από τις δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν, η υψηλή μουσική λειτουργεί λυτρωτικά, θυμίζοντάς μας την ομορφιά και τις συγκινήσεις της ίδιας της ζωής. Και ο Ιανουάριος επιφυλάσσει πολλαπλές εκπλήξεις αρμονίας, που με τη χρήση καινοτόμων μέσων καθιστούν τη διαχρονική αξία της συμφωνικής μουσικής κατανοητή ακόμη και στον πλέον αμύητο.

Disney Fantasia

Πού: Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

Πότε: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, 19:00

Περί τίνος πρόκειται: Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, η θρυλική Φαντασία της Disney, συναντά στο Christmas Theater την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μια μεγαλοπρεπή γιορτή εικόνων, χρωμάτων και βέβαια μουσικής. Η Φαντασία αποτελεί μια μοναδική σύμπραξη animation και κλασικής μουσικής: παράλληλα με την προβολή της ταινίας, οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύουν ζωντανά τα αγαπημένα συμφωνικά έργα που κινητοποίησαν τόσο ζωντανά την κινηματογραφική φαντασία του Ντίσνεϋ. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο κορυφαίος μουσικός της, Νίκος Χαλιάσας.

Μοιραίες έλξεις – 200 χρόνια από τη γέννηση του Σεζάρ Φρανκ

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε: Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, 20:30

Περί τίνος πρόκειται: Στο ντεμπούτο του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο ακμαίος Πολωνός αρχιμουσικός Πάβελ Κότλα ερμηνεύει τη δραματική Τέταρτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκυ, έργο αναφοράς στο συμφωνικό ρεπερτόριο. Επιπλέον, τιμώντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Σεζάρ Φρανκ ηγείται της εκτέλεσης του επικού συμφωνικού ποιήματος «Ο καταραμένος κυνηγός». Το Κοντσέρτο για φλάουτο του εκλεκτού και πολυβραβευμένου συνθέτη Μιχάλη Τραυλού ερμηνεύει η διεθνώς διακεκριμένη σολίστ Ιβόνα Γκλίνκα.

Ταξίδι στο κέντρο της Μουσικής – Το Συμφωνικό Ποίημα

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε: Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, 20:30

Περί τίνος πρόκειται: Μια σειρά διαδραστικών συναυλιών με σκοπό να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με την διαχρονική συμφωνική μουσική, φέρνοντάς την εγγύτερα τόσο στους μη γνωρίζοντες, όσο και τους ήδη φανατικούς της φίλους. Βίντεο, Ομιλίες και Μουσικές, συνδιαλέγονται δραματοποιώντας κάθε φορά το πορτραίτο ενός διαφορετικού συμφωνικού μουσικού είδους. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες,  κρυφοί συμβολισμοί και μοτίβα και η μαγεία της δομής των έργων, παρουσιάζονται με τρόπο ψυχαγωγικό.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και για την προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024