Ενιαία Ενίσχυση – Ξεκινά η πληρωμή των 840 εκατ. ευρώ
Από το απόγευμα της Τετάρτης θα αρχίσουν να φαίνονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Από νωρίς σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των 600.000 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων τα χρήματα για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης 2021 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, νέοι αγρότες). Σύμφωνα με πληρορφορίες, τελικά το συνολικό ύψος των πληρωμών θα είναι αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 840 εκατ. ευρώ.
Η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει χωρίς βαλέρ, δηλαδή οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και στα ΑΤΜ από σήμερα το απόγευμα, ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες θα είναι διαθέσιμα από ααύριο Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου το πρωί.
Αύριο Πέμπτη οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ
Καταβάλλονται την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 71 εκατομμύρια ευρώ ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον «Παγετός Άνοιξη 2021»,ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.
Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών αλλά και εξοφλήσεων πορισμάτων για τις αποζημιώσεις του «Παγετός Άνοιξη 2021» έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περίπου 160 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί, ότι η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο 2022.
Επιπροσθέτως ο ΕΛΓΑ εξακολουθεί να πληρώνει ζημίες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021. Η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών πραγματοποιείται σε μία δόση και στο 100% της αξίας των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442