Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δόμνα Μιχαηλίδου - «Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη»

Δόμνα Μιχαηλίδου – «Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη»

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο «MEGA Καλημέρα». Η ίδια μίλησε για το νέο πλαίσιο στις υιοθεσίες αλλά και την προσωπική της ζωή.

Κάθε δύο μήνες η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέπτεται την «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας», η οποία φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Η ίδια εξομολογήθηκε πως νιώθει χαρούμενη όταν έρχεται και βλέπει λιγότερα παιδιά, κάτι που χαρακτήρισε ως μεγάλη ανταμοιβή, και προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο από το υπουργείο να επισκέπτεται την Παιδόπολη.

«Είχαμε 2.000 παιδιά στα ιδρύματα και χιλιάδες συμπολίτες που ήθελαν να υιοθετήσουν. Απλουστεύσαμε πολλές διαδικασίες. Πλέον είναι όλες ηλεκτρονικές και διαφανείς οι διαδικασίες. Μέσα από το amynet.gr μπορεί να κάνει κάποιος μία αίτηση και βάση των χαρακτηριστικών που θέτει μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε παιδί από όλη την Ελλάδα. Ξέρουμε πόσα παιδιά έχουμε στις δομές, τα χαρακτηριστικά τους».

«Η υιοθεσία δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ένας μύθος. Από την στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση υιοθεσίας μέχρι την στιγμή που θα συνταιριαστεί παίρνει το πολύ 9 μήνες. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα παιδί μέχρι 6 ετών που είναι κατάλληλο για υιοθεσία σε ίδρυμα. Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα paidi.gov.gr που είναι όλα τα στοιχεία για τα παιδιά».

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε πως πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν τις αναδοχές και την προσωρινή φιλοξενία παιδιών. Ως προς τις αναδοχές τόνισε πως κάθε μήνα υπάρχει βοήθημα που ανέρχεται σε 325 ευρώ, ενώ μπορούν να κάνουν αναδοχή συνάνθρωποί μας που είναι οροθετικοί ή έχουν ηπατίτιδα Β και είναι σε θεραπεία.

«Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Οι γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35», αποκάλυψε.

«Δέχομαι επιθέσεις που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ενδιαφέρονται για το τι φοράς και πως το φοράς. Η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν ξεφύγει, όταν συνδέεται με το επάγγελμά του είναι χυδαίο. Σε κανένα δεν αρέσει να ανοίγουν το ίντερνετ οι γονείς του και να βλέπουν σεξιστικά σχόλια».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως δεν της μένει καθόλου προσωπικός χρόνος για προσωπική ζωή. Μέχρι πρότινος ήταν σε σχέση, όμως χώρισε και από τότε δεν βρήκε κάποιον που να αγαπήσει και να την κάνει να μπει ξανά σε σχέση. Θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει οικογένεια και να απολαύσει τη συντροφικότητα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024