Γερμανία – Σε κατάσταση συναγερμού για τα κρούσματα – Γενικό lockdown ήθελε η Μέρκελ
Η Ανγκελα Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας.
Αμεση επιβολή γενικού lockdown -και για εμβολιασμένους- ήθελε η υπηρεσιακή Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ η Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η Καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η ‘Ανγκελα Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης». Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κικίλιας: Αύξηση του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών – «Στηρίζουμε τους ανθρώπους της θάλασσας»
- ΗΠΑ: Νέο δικαστικό «χαστούκι» στον Τραμπ – Αναστέλλεται η αντιεμβολιαστική πολιτική της κυβέρνησης
- Με νίκες συνέχισαν Σέλτικς και Λέικερς
- Διασωληνωμένος ο 14χρονος που έπεσε από πατίνι και χτύπησε στο κεφάλι
- Ο Τιμοτέ Σαλαμέ «χάρισε» μια πρώτη γεύση από τον Dune: Part Three
- Το Ιράν διαπραγματεύεται με τη FIFA για τη μεταφορά των αγώνων του στο Μουντιάλ από τις ΗΠΑ στο Μεξικο
- Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ την Τετάρτη – Διήμερο κινητοποιήσεων στην Υγεία
- Τραμπ: «Το Ισραήλ δεν θα το έκανε ποτέ αυτό», είπε για το σενάριο το Τελ Αβίβ να χτυπήσει με πυρηνικά το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442