Οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν ταχύτερη έξοδο από τη χρήση άνθρακα, αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και νέο κατώτατο όριο τιμών άνθρακα

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία με επερχόμενο καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς, ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, φέρεται αποφασισμένη να εντείνει τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προωθώντας ταχύτερη έξοδο από τη χρήση άνθρακα, αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και νέο κατώτατο όριο τιμών άνθρακα.

Η επερχόμενη κυβέρνηση συμφώνησε ότι οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Ευρώπης θα πρέπει να σταματήσουν να καίνε άνθρακα ως το 2030, οκτώ χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με έγγραφο της συμφωνίας συνασπισμού.

Εξάπλωση των ΑΠΕ

Η ταχεία εξάπλωση των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο στόλος νέων παραγωγών φυσικού αερίου, θα αναπληρώσουν το έλλειμμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη νομοθεσία για το κλίμα το 2022 και θα ξεκινήσουμε ένα άμεσο πρόγραμμα προστασίας του κλίματος, με όλους τους απαραίτητους νόμους και μέτρα», ανέφεραν οι εταίροι της κυβέρνησης στη συμφωνία τους.

«Όλοι οι τομείς θα πρέπει να συνεισφέρουν: μεταφορές, κατασκευές και στέγαση, ηλεκτροπαραγωγή, βιομηχανία και γεωργία», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κείμενο της συμφωνίας τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr