Τρίκαλα – 16χρονη μπήκε στο νοσοκομείο με ίωση και απεβίωσε μετά από 7 ημέρες νοσηλείας
Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης ανέφερε ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων καθώς επρόκειτο για ένα νεαρό κορίτσι, χωρίς κάποιο προηγούμενο θέμα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε»
Η οικογένειά της 16χρονης που έφυγε από τη ζωή μετά από ιατρικό λάθος έκανε αγωγή στους γιατρούς και διεκδικεί το ποσό των 800.000 ευρώ.
Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης ανέφερε ότι έχει ασκηθεί δίωξη ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων καθώς επρόκειτο για ένα νεαρό κορίτσι, χωρίς κάποιο προηγούμενο θέμα υγείας ή υποκείμενο νόσημα και «εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μετά από 7 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων απεβίωσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Το περιστατικό έγινε το 2019 και οι γονείς καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έδειξε πλήρη αδιαφορία καθώς επί μια εβδομάδα της χορηγούνταν μόνο ορός και μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν έγιναν παρά μόνο οι υποτυπώδεις εξετάσεις όπως οι αιματολογικές. Ο Άρης Καραμπασιάδης τονίζει ότι «μιλάμε για ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την επίσημη αιτία θανάτου του κοριτσιού».
Οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η καρδιά δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό.
Όλα αυτά συνέβησαν σε μια εποχή, όταν και υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίνσυεσης του Η1Ν1.
Οι γονείς δεν έχουν μηνύσεις κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει ασκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων.
Δείτε το ρεπορτάζ
- Collapse: data.models.worlds – Μια έκθεση για την τεχνολογία και τα όρια του σύγχρονου κόσμου
- Αλλαγές στα πλέι-οφ ανόδου ανακοίνωσε η Τσάμπιονσιπ
- Στάλιν: Ο θρύλος που γρήγορα γκρεμίστηκε και γρήγορα λησμονήθηκε
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του – Οι δήθεν δικαιούχοι υπέβαλαν μισθωτήρια χωρίς σφραγίδα
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442