ΗΠΑ- Ενδιαφέρον Μπάιντεν για την υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχη
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο αύριο στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη εκδήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο αύριο στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε από τον Λευκό Οίκο, ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και προσφέροντας εάν χρειαστεί τις υπηρεσίες του.
Η ξαφνική αδιαθεσία
Σήμερα το πρωί, λίγο πριν την αναχώρηση για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξη του.
Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington Uninversity για ιατρική παρακολούθηση.
Συμφώνα με πληροφορίες είναι ευδιάθετος και δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για την υγεία του, ενώ θα παραμείνει και σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.