Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λυτρωτής Κριστιάνο στο 95' - Ο Πορτογάλος έδωσε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ (2-1)

Λυτρωτής Κριστιάνο στο 95′ – Ο Πορτογάλος έδωσε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ (2-1)

Με γκολάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90+5’, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έριξε στο καναβάτσο την Βιγιαρεάλ και έκανε… σεφτέ στις νίκες στο φετινό Champions League.

Από την κόλαση στον παράδεισο! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90+5’ με Ολύμπια ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούλι και έδωσε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League.

O Πορτογάλος σούπερ σταρ, που έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ και έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Γιουνάιτεντ με 2-1, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 53’ με τον Πάκο Αλκάθερ και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Σόλσκιερ, αλλά οι Κόκκινοι Διάβολοι ισοφάρισαν στο 60’ με τον Τέλες και στο 90+5’ έκαναν την ολική ανατροπή με την γκολάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με αυτή τη νίκη η Γιουνάιτεντ που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Γιουνγκ Μπόις (2-1), έφτασε τους 3 βαθμούς στον όμιλο, όσους έχουν η ελβετική ομάδα, αλλά και η Αταλάντα, ενώ η Βιγιαρεάλ έχει 1 πόντο.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, με τον Ντανζουμά στο 7’ να αγγίζει το γκολ, αλλά τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 17’ ο Αλκάρεθ πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στο 20’ ο Μορένο βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 43’ η Γιουνάιτεντ παραλίγο να προηγηθεί από το… πουθενά, όταν ο Μορένο στην προσπάθεια του να κόψει με προβολή, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ρούλι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Πίνο έκανε το συρτό σουτ, με τον Ντε Χέα να κάνει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση.

Στο 53’ η Βιγιαρεάλ τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Αλκάρεθ. Ο Ισπανός με προβολή νίκησε τον Ντε Χέα και άνοιξε το σκορ για το Κίτρινο Υποβρύχιο. Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις για επτά λεπτά, καθώς στο 60’ ο Τέλες με ένα… ασύλληπτο σουτ, μετά από κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Μετά το γκολ η Γιουνάιτεντ πίεσε και στο 81’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καβάνι, όταν ο Ουρουγουανός πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Τρία λεπτά μετά ο Ντε Χέα είπε «όχι» στον Ντιά, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ρούλι έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Αρχικά στην προσπάθεια του ΜακΤόμινεϊ και στη συνέχεια στην προβολή του Λίνγκαρντ. Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να πιέζει και στο 90+5’ βρήκε το γκολ της λύτρωσης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Λίνγκαρντ έστρωσε για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και αυτός εκτέλεσε τον Ρούλι για το 2-1.

MAN.ΓΙΟΥΝ.: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Λίντελεφ, Τέλες (89’Φρεντ), Πογκμπά (75’Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (89’Λίνγκαρντ), Φερνάντες Σάντσο (75’Μάτιτς), Ρονάλντο

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Πάου Τόρες, Φόιθ, Αλμπιόλ (74’Μαντί), Μορένο (74’Πένια), Καπού, Τριγκέρος (61’Εστουπινιάν), Παρέχο, Πίνο (74’Μόι Γκόμεθ), Ντανζουμά, Αλκάθερ (58’Ντιά).

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024