Τα ναρκωτικά στο Γκλάστονμπερι απειλούν… τα χέλια
Την ανησυχία τους εκφράζουν βρετανοί ερευνητές για το σπάνιο είδος χελιού που ζει σε ποτάμι που διαρρέει την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι
Τα υψηλά επίπεδα κοκαΐνης και MDMA που ανιχνεύθηκαν σε ποτάμι που διαρρέει την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, μπορεί να βλάπτουν σπάνιο είδος χελιού που ζει εκεί, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.
Scientists have found that MDMA traces in the nearby River Whitelake could harm a protected species of eel https://t.co/jgwoMaE9Og
— NME (@NME) September 28, 2021
Οι ερευνητές του ουαλικού πανεπιστημίου Μπάνγκορ έλαβαν δείγματα από τον ποταμό Γουάιτλεϊκ, στην περιοχή όπου διεξάγεται το διάσημο φεστιβάλ μουσικής, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε το 2019 περίπου 200.000 ανθρώπους.
Οι συγκεντρώσεις MDMA (έκστασι) είχαν τετραπλασιαστεί μετά το φεστιβάλ και αυτές της κοκαΐνης είχαν επίσης αυξηθεί πολύ, καθώς οι θεατές του συνηθίζουν να ουρούν στη φύση.
«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι ναρκωτικές ουσίες απελευθερώνονται σε επίπεδα που είναι αρκετά υψηλά ώστε να διαταράξουν τον κύκλο ζωής του ευρωπαϊκού χελιού, ανατρέποντας ενδεχομένως τις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση αυτού του απειλούμενου είδους», σχολίασε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Δρ Κρίστιαν Νταν, ένας από τους ερευνητές.
Λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού, η διεξαγωγή του φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι ματαιώθηκε το 2020 και το 2021, ενώ φέτος αντικαταστάθηκε από συναυλία που μεταδόθηκε διαδικτυακά.
- Airbnb: Νέα άνοδος για τον αριθμό των καταλυμάτων τον μήνα Νοέμβριο
- Γουίντχορστ: «Είμαι σκεπτικός για το αν έχει επιτυχία το NBA Europe, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με τη Euroleague» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]
- Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας 115 μέλη του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
- Ένας… πολύ Ψυχρός Πόλεμος – Η Αρκτική ως το επόμενο πιο «θερμό» μέτωπο του πλανήτη
- Η επιστήμη ξέρει πόσα κιλά παίρνουμε μέσα στις γιορτές
- Gen Z: Οι εργαζόμενοι προσδοκούν ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω ΑΙ – Τα αφεντικά όμως διαφωνούν
- Ακρίβεια: Η ημέρα της Μαρμότας για τους καταναλωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-132x85.jpg)























![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442