Πάπας – Να σταθούμε δίπλα στους πιο ευάλωτους
"Ενώνομαι με αυτούς που γιορτάζουν αυτή την ημέρα ανά τον κόσμο", υπογράμμισε ο ποντίφικας χαιρετώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πολλές ξένες κοινότητες που κρατούσαν πανό.
Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για «έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς» σήμερα, Κυριακή, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη και του Πρόσφυγα.
«Καλούμαστε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με ολοένα λιγότερους αποκλεισμούς, που δεν αποκλείει κανέναν», δήλωσε ο Πάπας από ένα παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού, στο τέλος της παραδοσιακής προσευχής του Αγγέλου.

«Ενώνομαι με αυτούς που γιορτάζουν αυτή την ημέρα ανά τον κόσμο», υπογράμμισε ο ποντίφικας χαιρετώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πολλές ξένες κοινότητες που κρατούσαν πανό.
Να πορευτούμε μαζί
«Είναι απαραίτητο να πορευτούμε μαζί, χωρίς φόβους, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι: μετανάστες, πρόσφυγες, εκτοπισμένοι, θύματα εμπορίας, εγκαταλελειμμένοι», δήλωσε ο Πάπας για τον οποίο η υποδοχή των προσφύγων είναι ένα από τα μείζονα θέματα του ποντιφικάτου του, το οποίο άρχισε το 2013.

Ο Πάπας, ο οποίος επίσης προέρχεται από οικογένεια Ιταλών μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στην Αργεντινή, κάλεσε τους πιστούς και τους τουρίστες να πάνε να δουν ένα μεγάλο γλυπτό από πηλό και χαλκό που εγκατέστησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, το οποίο αντιπροσωπεύει 140 μετανάστες από διάφορες χώρες, θρησκείες ή ιστορικές περιόδους, που στριμώχνονται σε μια βάρκα.
Η ελπίδα τους
«Ας μην κλείνουμε τα μάτια στην ελπίδα τους», αυτή της «καινούργιας μέρας», δήλωσε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας παλαιότερα είχε καταγγείλει γενικότερα «το κλείσιμο», «τη ρίζα τόσων μεγάλων κακών της Ιστορίας, του απολυταρχισμού που συχνά παρήγαγε δικτατορίες και τόση βία ενάντια σε αυτό που είναι διαφορετικό».
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442