Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάπας - Αποκάλυψε ότι υπάρχουν Καρδινάλιοι αρνητές των εμβολίων - Ένας νοσηλεύεται

Πάπας – Αποκάλυψε ότι υπάρχουν Καρδινάλιοι αρνητές των εμβολίων – Ένας νοσηλεύεται

Ο Πάπας μίλησε για τους αρνητές Καρδινάλιους σε δημοσιογράφους μετά την περιοδεία του σε Ουγγαρία και Σλοβακία. Τι απάντησε για τους γάμους των ομοφυλόφιλων.

Μετά την περιοδεία του σε Ουγγαρία και Σλοβακία, ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι υπάρχουν Καρδινάλιοι αρνητές των εμβολίων σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους. Ο Ποντίφικας επέστρεψε στο Βατικανό με την τελευταία πτήση της Alitalia που επανιδρύθηκε.

Όπως μεταφέρει η ΕΡΤ και ο ανταποκριτής της Κρίστιαν Μαυρής κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Πάπας μίλησε με τους δημοσιογράφους που πέταξαν μαζί του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, και όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της εφημερίδας Corriere della Sera, ο Ποντίφικας ρωτήθηκε για τον διαχωρισμό των Σλοβακικων επισκοπών σχετικά με τον εμβολιασμό, θέμα στο οποίο ο Ποντίφικας έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ.

Ο Πάπας απάντησε πως «είναι λίγο περίεργο, γιατί η ανθρωπότητα έχει μια ιστορία φιλίας με τα εμβόλια, από παιδιά είχαμε ιλαρά, πολιομυελίτιδα και κανείς δεν έλεγε τίποτα». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ίσως αυτή η μολυσματικότητα οφείλεται στην αβεβαιότητα, όχι μόνο στην πανδημία. Υπάρχει η ποικιλία των εμβολίων και επίσης η φήμη πως ορισμένα εμβόλια είναι κάτι λίγο περισσότερο από αποσταγμένο νερό, και αυτό έχει δημιουργήσει φόβο, μερικοί λένε ότι με το εμβόλιο ο ιός εισχωρεί μέσα σου ή ότι τα εμβόλια δεν ελέγχονται επαρκώς».

Για τους αρνητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποντίφικας αποκάλυψε πως «ακόμη και στο κολλέγιο των Καρδιναλίων υπάρχουν μερικοί αρνητές (εμβολίων) και ένας από αυτούς, ο καημένος, νοσηλεύεται με τον ιό. Ειρωνεία της ζωής».

Ο Πάπας έκλεισε το συλλογισμό του λέγοντας πως αυτοί οι αντιεμβολιαστές «φοβούνται, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε με γαλήνη. Στο Βατικανό είναι όλοι εμβολιασμένοι εκτός από μια μικρή ομάδα για τους οποίους μελετάμε πώς να τους βοηθήσουμε».

Για τους γάμους των ομοφυλόφιλων

Επίσης ο Ποντίφικας δέχτηκε ερώτηση σχετικά με πώς βλέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων, κάτι που είχε ζητηθεί από το Στρασβούργο. Ακολούθησε η εξής απάντηση:

«Ο γάμος είναι μυστήριο, η Εκκλησία δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τα μυστήρια όπως τα θέσπισε ο Κύριος. Υπάρχουν νόμοι που προσπαθούν να βοηθήσουν τις καταστάσεις πολλών ανθρώπων που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Είναι σημαντικό, τα Κράτη να έχουν την πολιτική δυνατότητα να τους υποστηρίξουν, να τους δώσουν ασφάλεια κληρονομιάς, υγείας και ούτω καθεξής όχι μόνο για τους ομοφυλόφιλους, αλλά για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν.

Ο γάμος όμως είναι γάμος. Αυτό δεν σημαίνει να τους καταδικάζουμε, είναι αδέλφια μας, πρέπει να τους σταθούμε. Υπάρχουν αστικοί νόμοι, για τις χήρες για παράδειγμα, που θέλουν να συναναστρέφονται με έναν νόμο για να έχουν υπηρεσίες. Υπάρχουν τα γαλλικά Pacs, αλλά καμία σχέση με το γάμο ως μυστήριο, που είναι μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Μερικές φορές δημιουργούν σύγχυση. Είναι αδέλφια και αδελφές όλοι το ίδιο, ο Κύριος είναι καλός, θέλει τη σωτηρία όλων, αλλά σας παρακαλώ μην αφήσουμε την Εκκλησία να αρνηθεί την αλήθεια της. Πολλοί άνθρωποι ομοφυλοφιλικού προσανατολισμού προσεγγίζουν τη μετάνοια, ζητούν συμβουλές από τον ιερέα, η Εκκλησία τους βοηθά, αλλά το μυστήριο του γάμου είναι άλλο πράγμα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024