Γερμανικές εκλογές – Οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα αποτελέσματα, το SPD προηγείται του συνασπισμού CDU/CSU καταγράφοντας ποσοστό 25,5%
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων από τις ψήφους που καταμετρούνται, φαίνεται πως οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται με διαφορά μίας μονάδας των Χριστιανοδημοκρατών.
Το θρίλερ των γερμανικών εκλογών συνεχίζεται, καθώς η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα είναι μικρή και η μάχη δίνεται ψήφο με ψήφο.
Συγκεκριμένα το SPD συγκεντρώνει 25,5%, το CDU 24.5%, οι Πράσινοι 13,8%, οι Φιλελεύθεροι 11.7 %, το AFD 10.9%, και το Die Linke 5%

Η κατανομή των εδρών με βάση τα πρώτα αποτελέσματα

Θερμή υποδοχή του Σολτς στο στρατηγείο του SPD
Νωρίτερα ο Όλαφ Σολτς μιλώντας στο στρατηγείο του SPD, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, αναφέροντας ότι περιμένει τα τελευταία αποτελέσματα αλλά «τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε».
«Είμαι χαρούμενος που οι πολίτες αυτής της χώρας ψήφισαν με τον τρόπο που ψήφισαν – ότι το κόμμα τα πάει καλύτερα από ό, τι για πολύ καιρό».
Περιγράφοντας το αποτέλεσμα ως μεγάλη επιτυχία, είπε ότι δείχνει ότι οι ψηφοφόροι τον ήθελαν να είναι ο επόμενος καγκελάριος. Το ποσοστό που φαίνεται ότι καταγράφει το SPD είναι το δεύτερο χαμηλότερο που συγκεντρώνει μεταπολεμικά, ωστόσο υπάρχει άνοδος από τις εκλογές του 2017 που είχαν καταγράψει 21% και ιστορικό χαμηλό.
Θα κάνουμε τα πάντα για να σχηματίσουμε συντηρητική κυβέρνηση
Ο Λάσετ αναγνωρίζοντας το κακό αποτέλεσμα ανέφερε ότι η «νύχτα θα είναι μεγάλη».
«Θα κάνουμε τα πάντα για να σχηματίσουμε κυβέρνηση» ανέφερε ο Λάσετ, και σημείωσε ότι το μήνυμα από τους ψηφοφόρους του είναι ξεκάθαρο. «Η ψήφος για το κόμμα μας είναι ψήφος εναντίον μιας αριστερής κυβέρνησης».
Οι πιθανές συμμαχίες
- Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ
- Έπσταϊν: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για ενδεχόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο
- Δανεικός στη Μπανταλόνα ο Τζαμπάρι Πάρκερ
- Ρέντη: Απείλησε παιδιά με αεροβόλο επειδή έκαναν φασαρία έξω από γυμνάσιο
- Υπόθεση Δήμητρας Ζήρδα: Η ώρα της αλήθειας για το «θρίλερ» του Αγγίτη
- Δανία: Η πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές στον απόηχο της αντιπαράθεσης για την Γροιλανδία
- Νίκος Καχτίτσης: Δονκιχωτική φύση
- Κικίλιας για ONEX–Hanwha: Νέα διατλαντική συμμαχία με ρίζες στα «Liberties» και βλέμμα στην αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442