Οι Γερμανικές εκλογές δεν έχουν ακόμα κερδισμένους, αλλά έχουν σίγουρα χαμένους. Το CDU/ CSU χάνει σχεδόν 9 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές και καταγράφει ιστορικό χαμηλό με 25% σύμφωνα με τα exit poll

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα επίσημα αποτελέσματα από τις κάλπες των γερμανικών εκλογών, ωστόσο η εικόνα των exit poll δείχνει ότι η πτώση του CDU είναι παταγώδης. Το κόμμα της Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην εξουσία, καταγράφει ιστορικό χαμηλό με 25%.

Στις εκλογές του 2017 η συμμαχία CDU/ CSU είχε συγκεντρώσει το 32,9% των ψήφων και εάν η πρόγνωση των exti poll επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι χάνουν σχεδόν 9 μονάδες. Σε σχέση δε με τις εκλογές του 2013 που οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν καταγράψει 41,5% η σύγκριση είναι συντριπτική.

Ώρα για αλλαγή;

Η παραδοχή του Λάσετ για το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit poll, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και της έντασης που θα προκύψει με τους Χριστιανοκοινωνιστές την επόμενη ημέρα.

Γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν το κακό αποτέλεσμα για το κόμμα της Μέρκελ και εάν αυτό οφείλεται στις κακές «επιδόσεις» του Λάσετ καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ή εάν εκφράζεται η δυσαρέσκεια από τη συντηρητική πολιτική του CDU/CSU τα τελευταία 16 χρόνια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr