Όλαφ Σολτς και Άρμιν Λάσετ προχώρησαν στις πρώτες δηλώσεις τη στιγμή που τα exit poll δείχνουν ότι η αναμέτρηση θα είναι θρίλερ μέχρι τέλους

Το θρίλερ των γερμανικών εκλογών συνεχίζεται με τους μονομάχους, Σολτς και Λάσετ να προχωρούν σε δηλώσεις μετά τα πρώτα exit poll.

Στο στρατηγείο του SPD επικρατεί ενθουσιασμός με τους ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος να αποθεώνουν τον Όλαφ Σολτς που στις πρώτες δηλώσεις μετά τα exit poll που δείχνουν οριακό προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ο Όλαφ Σολτς φάνηκε συγκρατημένος, αναφέροντας ότι περιμένει τα τελευταία αποτελέσματα αλλά «τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε».

«Είμαι χαρούμενος που οι πολίτες αυτής της χώρας ψήφισαν με τον τρόπο που ψήφισαν – ότι το κόμμα τα πάει καλύτερα από ό, τι για πολύ καιρό».

Περιγράφοντας το αποτέλεσμα ως μεγάλη επιτυχία, είπε ότι δείχνει ότι οι ψηφοφόροι τον ήθελαν να είναι ο επόμενος καγκελάριος. Το ποσοστό που φαίνεται ότι καταγράφει το SPD είναι το δεύτερο χαμηλότερο που συγκεντρώνει μεταπολεμικά, ωστόσο υπάρχει άνοδος από τις εκλογές του 2017 που είχαν καταγράψει 21% και ιστορικό χαμηλό.

Υποτονικό κλίμα στο στρατηγείο του CDU

Από την άλλη στο CDU το κλίμα ήταν υποτονικό, καθώς το κόμμα καταγράφει το χαμηλότερό του ποσοστό ιστορικά. Ο Λάσετ αναγνωρίζοντας το κακό αποτέλεσμα ανέφερε ότι η «νύχτα θα είναι μεγάλη».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σχηματίσουμε κυβέρνηση» ανέφερε ο Λάσετ, και σημείωσε ότι το μήνυμα από τους ψηφοφόρους του είναι ξεκάθαρο. «Η ψήφος για το κόμμα μας είναι ψήφος εναντίον μιας αριστερής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr