Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνγκελα Μέρκελ - Βιτριολικό σχόλιο του Economist για την απερχόμενη καγκελάριο και την επόμενη μέρα στη Γερμανία

Άνγκελα Μέρκελ – Βιτριολικό σχόλιο του Economist για την απερχόμενη καγκελάριο και την επόμενη μέρα στη Γερμανία

Ο αετός μοιάζει ξεψυχισμένος στο εξώφυλλο του Economist που είναι αφιερωμένο στην αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ και τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές

Φεύγει και αφήνει πίσω της χάος είναι το μήνυμα του Economist για τις γερμανικές εκλογές. Στα 16 χρόνια που η Άνγκελα Μέρκελ ήταν καγκελάριος αντιμετώπισε πολλές κρίσεις καταφέρνοντας ωστόσο να τις ξεπεράσει. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, σύμφωνα με το περιοδικό, για να εξασφαλίσει την ομαλότητα από εδώ και πέρα

Η κατάσταση κινδυνεύει να ανατραπεί καθώς οι ισορροπίες πια είναι λεπτές και ο εκλογικός σχηματισμός χριστιανοδημοκρατών με χριστιανοκοινωνιστές με την αποχώρηση της Μέρκελ, μοιάζει ιδιαίτερα εύθραυστος.

Ο Economist, δεν κρύβει την προτίμησή του για τον επόμενο νικητή. Εφόσον ο σχηματισμός CDU/CSU, είναι έτοιμος να τιναχθεί στον αέρα, ο Economist προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες.

Το εξώφυλλο που επέλεξε στα χρώματα της Γερμανίας έχει στον κέντρο του τον άλλοτε ισχυρό αετό που πλέον είναι ξεψυχισμένος, και μάλλον θα πετάξει με δυσκολία. Ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός: «Το χάος που αφήνει η Μέρκελ πίσω της».

Το εξώφυλλο του Economist

Τα προβλήματα των 16 χρόνων

Η κριτική του Economist αφορά τα 16 χρόνια που πέρασαν, τις «χαμένες ευκαιρίες» σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, αλλά και στην προεκλογική εκστρατεία την οποία χαρακτηρίζει από τις λιγότερο ουσιώδεις.

Η ηγεσία της Μέρκελ τόσο στη Γερμανία όσο και στην ΕΕ χαρακτηρίζεται από την τάση να ξεπερνιούνται οι κρίσεις αλλά όχι να αντιμετωπίζονται σε βάθος τα προβλήματα με ανάληψη πρωτοβουλιών.

Ως παραδείγματα αναφέρονται η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης των χωρών της Νότιας Ευρώπης, η μη λήψη πρωτοβουλιών για να ανταγωνιστεί η ΕΕ την «απειλητική» οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, τα μηδενικά αποτελέσματα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και μία σειρά εσωτερικά ζητήματα, που σύμφωνα με το περιοδικό, δεν αντιμετωπίστηκαν ικανοποιητικά. Έτσι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες θα έχει μπροστά της δύσκολο δρόμο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024