Η Γερμανία σταματά να πληρώνει όσους ανεμβολίαστους γιατρούς μπαίνουν σε καραντίνα
Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, αναφέρεται στο έγγραφο.
Την κατάργηση της αμειβόμενης αναρρωτικής άδειας για όποιον τίθεται υποχρεωτικά σε προληπτική καραντίνα και δεν έχει εμβολιαστεί για τη λοίμωξη Covid-19, αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την Bild, η οποία έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της απόφασης που έχει ήδη εγκριθεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, από τις 11 Οκτωβρίου, αν κάποιος ανεμβολίαστος πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, είτε επειδή επιστρέφει από το εξωτερικό, είτε επειδή είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά από την εργασία του, όσο διάστημα παραμένει σε απομόνωση.
Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, αναφέρεται στο έγγραφο. Εξαίρεση θα γίνεται μόνο σε άτομα, τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και σε άτομα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην γενική οδηγία για εμβολιασμό.
Από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται επίσης και το δωρεάν τεστ για κοροναϊό που δικαιούνταν έως τώρα όλοι οι πολίτες μία φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Handelsblatt, στη συζήτηση θα τεθεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους.
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442