Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη ιδέα του Ολυμπιακού Β΄ – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα

Η μεγάλη ιδέα του Ολυμπιακού Β΄ – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο Ολυμπιακός πρωτοστάτησε σε μια υπόθεση που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά για καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πλέον είναι έτοιμος να παρουσιάσει την πρώτη version της δεύτερης ομάδας του.

Ο Δημήτρης Πινακάς που πέρσι έλαμψε στην Super League με τα βυσσινί της ΑΕΛ και ο θηριώδης Ετιέν Κινκουέ απευθείας από την Primavera της Ίντερ. Ο Αλέξης Καλογερόπουλος που με έναν τρόπο έγινε το πρόσωπο των playoffs κάνοντας ντεμπούτο στα 16 του και ο Παύλος Μαυρουδής που πριν κλείσει τα 20 πρόλαβε να διασχίσει το ποτάμι που χωρίζει τους αιώνιους αντιπάλους του ελληνικού αθλητισμού.

Όλοι τους εκεί για να αναλάβουν την ευθύνη και ρόλο πρωταγωνιστικό σε κάτι -σχεδόν- ιστορικό: Τον νεοσύστατο Ολυμπιακό Β΄ του Αριέλ Ιμπαγάσα, που μετρά αντίστροφα για την είσοδο του στην Super league 2 σε μια υπόθεση που μοιάζει ικανή να δώσει ώθηση στην επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ναι, είναι πλέον όλα έτοιμα για αυτό το «κάτι» που χρόνια ολόκληρα επιθυμούσαν διακαώς οι τεχνοκράτες και οι προπονητές. Την εφαρμογή του μοντέλου των ομάδων Β΄ που θα δώσει άλλες δυνατότητες στην παραγωγική διαδικασία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Τον τρόπο που θα καλυφθεί το περίφημο gap για τα παιδιά που έχουν το ταλέντο, αλλά όχι τις κατάλληλες «παραστάσεις» ώστε να μεταβούν από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα των ΠΑΕ. Χάθηκαν «γενιές» για αυτό το «κενό».

Καθυστέρησαν ή και αναβλήθηκαν καριέρες. Γιατί; Διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να συνεννοηθεί για την λειτουργία ενός format που στο εξωτερικό υπάρχει εδώ και 10ετίες. Ομάδες Β΄ για ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, που θα συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Όχι για να κατακτήσουν νίκες και τρόπαια αλλά για να φροντίσουν για την εξέλιξη των παιδιών που μπορούν να υπογράψουν την επόμενη ημέρα.

Έδειξε τον δρόμο

Ο Ολυμπιακός πρωτοστάτησε στην σχετική διαδικασία. Ήταν ο μάλιστα εκείνος που έβαλε στο τραπέζι την ιδέα πριν μια 10ετία. Και όταν επιτέλους άναψε το πράσινο φως; Μέσα σε ένα καλοκαίρι έφτιαξε την δική του ομάδα που σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει το ταξίδι της στον νότιο όμιλο της Super League 2.

Το εγχείρημα διόλου εύκολο. Όχι το να φτιάξεις μια ομάδα, αλλά το να της δώσεις τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά προκειμένου αυτή να μπορεί να εναρμονιστεί με την φιλοδοξία της ιδέας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει εξ αρχής να επισημανθεί.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τη ματιά τους στη μεγάλη εικόνα. Ο Ολυμπιακός Β΄ πρέπει να δώσει χρόνο συμμετοχής στα ταλέντα της ακαδημίας του. Nα τους δώσει το δικαίωμα να σταθούν σε υψηλό ανταγωνισμό επαγγελματικού ποδοσφαίρου –όπως αυτός της Super League 2-. Να αντιμετωπίσουν μπαρουτοκαπνισμένους βετεράνους με τεράστια εμπειρία. Να δοκιμαστούν σε δύσκολες έδρες. Σε ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες. Πρέπει όμως πρωτίστως όλα αυτά να γίνουν σε… στιλ Ολυμπιακού.

Τα παιδιά του Λυκείου με τους… πτυχιούχους

Με τον ίδιο ποδοσφαιρικό «χαρακτήρα». Τους ίδιους αγωνιστικούς σχηματισμούς και τις βασικές ιδέες που λειτουργεί ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Με την ίδια μέθοδο που δουλεύει η πρώτη ομάδα, είτε στις προπονήσεις, είτε στην προετοιμασία της για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, είτε στα ενενηντάλεπτα των ματς.

Αυτά τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ότι η πρώτη ομάδα μπορεί αύριο και όλας να τους περιμένει. Για μια προπόνηση, για μια παρουσία σε αποστολή, για χρόνο συμμετοχής στο υψηλότερο επίπεδο. Πλέον θα μπορούν να είναι έτοιμοι. Περισσότερο έτοιμοι. Καλύτερα προετοιμασμένοι. Όλα αυτά τα χρόνια είναι σα να περίμενε το ποδόσφαιρο από παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο να βγουν στην αγορά εργασίας για να ανταγωνιστούν πτυχιούχους ΑΕΙ. Με τις ομάδες Β΄ σα να ιδρύεται επιτέλους ένα πανεπιστήμιο και για εκείνα.

Η στελέχωση

Ο Ολυμπιακός δουλεύει όλα τα τμήματα του στις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Αυτό του δίνει εξ αρχής ένα προβάδισμα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Θωράκισε την ομάδα Β΄ με ένα σπουδαίο τεχνικό τιμ το οποίο θα μπορούσε εύκολα να σταθεί οπουδήποτε. Έδωσε τον ρόλο του πρώτου προπονητή στον εμβληματικό Αριέλ Ιμπαγάσα που εργάζεται χρόνια στις υποδομές, μετά από μια τεράστια καριέρα στους αγωνιστικούς χώρους και που η παρουσία του είναι από μόνη της asset για τα νέα παιδιά. Έβαλε δίπλα του τον Μιχάλη Καβαλιέρη που επί σειρά ετών ήταν ο βασικός συνεργάτης του Τάκη Λεμονή στον πρωταθλητισμό. Εμπιστεύτηκε τον Μάκη Βενιαμίν –από τον Ατρόμητο- για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων. Έχει δώσει ρόλο στον Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο από το τμήμα scouting.

Το ρόστερ

Στο ρόστερ συναντά κανείς πέρα από τους Πινακά, Κινκουέ, Καλογερόπουλο και Μαυρουδή που ήδη αναφέραμε, τον Βασίλη Σουρλή και τον Αλγκασίμ Μπα (όταν δεν θα έχουν υποχρεώσεις με την πρώτη ομάδα) ,τους Βοϊλη, Ξενιτίδη, Αποστολόπουλο, Καραργύρη, Λιάτσο, τον Τσέλιο που έχουν κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Τους Μαρίνο και Κωστή που πέρσι ήταν δανεικοί στον Λεβαδειακό. Τον Σαπουντζή που ήταν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας τον Ιούλιο. Αυτό το διάστημα δίνονται τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Ανάμεσα τους και μια αναμέτρηση με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού στο παράθυρο της εθνικής διακοπής.

Στον Βορρά

Το πρωτάθλημα της Super League αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 του Οκτώβρη. Όπως κάθε χρόνο η συγκεκριμένη διαδικασία εξελίσσεται σε σίριαλ. Είπαμε μετά από μια 10ετία καταφέραμε να συντονιστούμε για τις β΄ομάδες. Σε κάποια χρόνια ποοις ξέρει, ίσως να μπορούμε να ξεκινάμε και τα πρωταθλήματα στην ώρα τους… Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκε στον Βόρειο όμιλο μαζί με τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Του χρόνου οι Ερυθρόλευκοι θα συμμετάσχουν στον Νότιο όμιλο και στον Βορρά θα βρεθεί o Παναθηναϊκός Β΄ και τη σεζόν 2023-24 η ΑΕΚ Β΄

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024