Κοντοζαμάνης – Από 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις υγειονομικών που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους
Την ημέρα που θα εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία
Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς και για το τι θα συμβεί στα νοσοκομεία από 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τον μισθό του Σεπτεμβρίου (15ημερο) που τους έχει καταβληθεί προκαταβολικά.
Ακόμα, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όταν επιστρέψουν στην εργασία τους, μπορεί τα τοποθετηθούν σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα.
Ανακατανομή προσωπικού ανά νοσοκομείο
Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, που περιλαμβάνει αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο. Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο. Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται. Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο θα φροντίσει ώστε οι όποιες διαδικασίες αναδιάταξης να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.
Αναστολή αδειών εξαιτίας της πανδημίας
Σε ερώτηση για το μέτρο αναστολής αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως ούτως ή άλλως αναστολή αδειών έχει εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας και ο λόγος που επανέρχεται μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, είναι ακριβώς το γεγονός ότι η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Πρόσθεσε ακόμα, πως το υπουργείο έχει φροντίσει το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει προφανώς υποστεί μεγάλη κόπωση, να ξεκουραστεί.
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Συναγερμός στην Αυστραλία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες από πυροβολισμούς στην πιο γνωστή παραλία του Σίδνεϊ
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Το μόνο που θέλω, να είναι ζωντανός» λέει ο πατέρας του
- Από το Βατικανό στον Καναδά: Επιστρέφουν πολιτιστικά αντικείμενα ιθαγενών κοινοτήτων έναν αιώνα μετά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442