Ομολογία των Βρετανών – «Δεν καταφέραμε να βγάλουμε τους πάντες από το Αφγανιστάν»
Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Μπόρις Τζόνσον ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να απεγκλωβίσουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ όλους τους Αφγανούς που δικαιούνται μετεγκατάσταση, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε σήμερα ότι «δεν μπορέσαμε να βγάλουμε τους πάντες έξω από τη χώρα»
Στο «κόκκινο» παραμένει ο συναγερμός για νέα επίθεση στην Καμπούλ, με την αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν να εκδίδει εκ νέου προειδοποίηση για τους Αμερικανούς στην περιοχή και τις συμμαχικές δυνάμεις να ολοκληρώνουν άρον άρον τις επιχειρήσεις εκκένωσης.
Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να απεγκλωβίσουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ όλους τους Αφγανούς που δικαιούνται μετεγκατάσταση, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε σήμερα ότι «δεν μπορέσαμε να βγάλουμε τους πάντες έξω από τη χώρα».
«Αυτό ήταν σπαρακτικό» είπε, κάνοντας λόγο για «πολύ δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν στο πεδίο της μάχης».
Μάλιστα, ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η επιχείρηση εκκένωσης θα ολοκληρωθεί εντός του Σαββάτου. «Φτάνουμε στο τέλος της εκκένωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».
«Είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε τα στρατεύματά μας στα υπόλοιπα αεροσκάφη» πρόσθεσε.
Όλα τα βρετανικά στρατεύματα αναμένεται να φύγουν από το Αφγανιστάν εντός 24 ωρών
Μιλώντας στο Sky News ο John Healey, σκιώδης υπουργός Άμυνας, εκτίμησε ότι όλοι οι Βρετανοί που βρίσκονται στο Αφγανιστάν θα απομακρυνθούν εντός 24 ωρών.
Όπως είπε, η επιχείρηση ήταν «πολύ επικίνδυνη». «Αυτή είναι η βάναυση αλήθεια, παρά το γεγονός ότι βγάλαμε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους, υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα 1.000 Αφγανοί που έχουν συνεργαστεί μαζί μας για δύο δεκαετίες. Το Αφγανιστάν βοήθησε τα στρατεύματά μας, τους βοηθούς μας, τους διπλωμάτες μας, που υποσχεθήκαμε ότι θα προστατεύσουμε, αλλά αφήνουμε κάποιους πίσω μας».
«Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι πως, παρόλο που μπορούμε να εγκαταλείψουμε το αεροδρόμιο, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον Αφγανικό λαό και να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε όσα έχουν καταφέρει τόσο αυτοί όσο και τα στρατεύματά μας, οι διπλωμάτες και οι βοηθοί μας επί δύο δεκαετίες» κατέληξε.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442