Το τέταρτο μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεκδικήσει αύριο (30/7) στις 3:45 τα ξημερώματα ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του απλού σκιφ. Ο τελικός του Γιαννιώτη σκιφίστα θα είναι ο 9ος για τα ελληνικά κουπιά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Καθώς έφερε τον καλύτερο χρόνο από τις δύο ημιτελικές σειρές, ο Ντούσκος είναι φαβορί για μετάλλιο στο Τόκιο. «Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου,» δήλωσε ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, μετά την πρόκρισή του στον τελικό. Ο Στέφανος Ντούσκος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει κανέναν… από τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο μέχρι τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε. Και βέβαια… πρωτίστως… την οικογένειά του.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Ντούσκος δήλωσε για την επίδοσή του στα ημιτελικά και τον αυριανό τελικό στο απλό σκιφ: «Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου. Έτσι ήταν σχεδιασμένο… έτσι βγήκε!
Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα το παλέψω.
Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μου. Την οικογένειά μου, την εθνική ομάδα, τον έφορο εθνικών ομάδων Βασίλη Πολύμερο, τον προπονητή μου Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και με έφτασε εδώ που με έφτασε, την Ομοσπονδία, τον σύλλογο μου, τον ΝΟ Ιωαννίνων που δε θα είχα ξεκινήσει την ενασχόληση με την κωπηλασία αν δεν ήταν αυτός, τον γιατρό και τον χορηγό μου».
LIVE: Ρακόφ – Φιορεντίνα. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρακόφ – Φιορεντίνα για τη φάση των «16» του Conference League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT.
LIVE: Μίντιλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μίντιλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ για τη φάση των «16» του Εuropa League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 7.
LIVE: ΑΕΚ Λάρνακας – Κρίσταλ Πάλας. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ Λάρνακας – Κρίσταλ Πάλας για τη φάση των «16» του Conference League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 5.