Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέγκρι: «Απόλαυση να προπονείς την Γιουβέντους»

Αλέγκρι: «Απόλαυση να προπονείς την Γιουβέντους»

Όλα όσα ανέφερε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατά την παρουσίαση του από την Γιουβέντους.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα αναλάβει το έργο, να επιστρέψει την Γιουβέντους στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Ιταλός τεχνικός παρουσιάστηκε και επίσημα από τους Μπανκονιέρι και μεταξύ άλλων μίλησε για την συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον Πάολο Ντιμπάλα αλλά και για τις διαπραγματεύσεις του με την Ρεάλ Μαδρίτης, προτού επιστρέψει στην Γηραιά Κυρία

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το αν είναι χαρούμενος που ξαναβρίσκει τον Ρονάλντο ή αν θα συνεργαστούν αναγκαστικά

«Ο Ρονάλντο είναι εκπληκτικός παίκτης και έξυπνος άνθρωπος. Εχουμε μιλήσει, όπως μίλησα και με τους άλλους. Του είπα ότι είναι μια σημαντική σεζόν και ότι χαίρομαι που συναντιόμαστε ξανά. Του είπα, όμως, ότι θα έχει και μεγαλύτερες ευθύνες πλέον. Εχει βάλει 130 γκολ με τη Γιούβε, οι αριθμοί τα λένε όλα, αλλά περιμένω πολλά και από πλευράς εμπειρίας. Θα υπάρξει μια διαχείρηση για όλους τους παίκτες και αυτό ισχύει και για τον Κριστιάνο».

Για το ποιος είναι ο παίκτης που τον ιντριγκάρει περισσότερο από όσους συναντάει τώρα για πρώτη φορά

«Ο Ραμπιό έχει σημαντική ποιότητα ως χαφ αλλά πρέπει να βάλει περισσότερα γκολ από τα 3 που είχε πέρυσι. Ο ΜακΚένι έχει την αίσθηση του γκολ και φαίνεται. Εχω την τύχη να έχω στη διάθεσή μου αρκετούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, έχω και τους Ρονάλντο, Μοράτα, Ντιμπάλα, Κιέζα, Μπερναρντέσκι, Κουλουσέφσκι. Πρέπει να βάλουμε 75 γκολ φέτος, η ομάδα έχει τρομερές δυνατότητες σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Επέστρεψα για να νικήσω, πέρα από την ευγνωμοσύνη μου προς το κλαμπ για όσα μου έχει δώσει».

Για τον Ντιμπάλα
«Οι αριθμοί είναι με το μέρος του Πάουλο, αν και η τελευταία σεζόν δεν ήταν καλή. Οταν ήρθε στη Γιούβε ήταν παιδί, τώρα είναι 28 ετών, τον βρήκα πιο ώριμο πλέον. Καταλαβαίνει ότι είναι μια σημαντική σεζόν και επέστρεψε από την άδεια με τον καλύτερο τρόπο. Περιμένω πολλά από αυτόν».

Για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος για το πρωτάθλημα
«Υπάρχουν σημαντικοί προπονητές στην Ιταλία. Επέστρεψε ο Μουρίνιο, επέστρεψε ο Σπαλέτι, ο Σάρι πήγε στη Λάτσιο, ο Ιντσάγκι στην Ιντερ. Η Ιντερ είναι κάτοχος του τίτλου, άρα και το φαβορί. Εμείς θέλουμε να είμαστε οι πρωταθλητές όταν έρθει ο Μάιος. Εχουμε, επίσης, το κύπελλο, το Σούπερ Καπ και το Champions League. Το οποίο Champions League πρέπει να είναι πόθος όλων μας. Θα πάμε βήμα-βήμα όμως… Πρώτος στόχος θα είναι να περάσουμε τον όμιλο και βλέπουμε…».

Για τον Κουλουσέφσκι
«Δώστε μου χρόνο, τον έχω δει σε δύο προπονήσεις. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί στο τελείωμα των φάσεων, έχει περιθώρια βελτίωσης. Για μένα θα είναι σημαντικό να δώσω αξία σε αυτούς τους παίκτες, γι’ αυτό το λόγο με κάλεσαν. Πρέπει να δημιουργήσω αξία και να φέρω αποτελέσματα. Είναι διασκεδαστικό να προπονείς αυτή την ομάδα γιατί έχει πολλούς παίκτες με περιθώρια βελτίωσης».

Για το αν ο υπαρχηγός θα είναι ο Ντιμπάλα ή ο Μπονούτσι
«Ο Ντιμπάλα είναι αυτός με τα περισσότερα χρόνια στη Γιουβέντους μετά τον Κιελίνι, άρα υπαρχηγός είναι αυτός. Ο Λέο είχε φύγει, άρα όταν επέστρεψε ήταν τελευταίος στη σειρά. Τώρα κερδίζει θέσεις, αλλά ξέρει και ο ίδιος πώς έχουν τα πράγματα».

Για το αν είναι σίγουρος ότι ο Ρονάλντο θα είναι ο φορ της Γιουβέντους

«Είμαι σίγουρος ότι θα βάλει γκολ. Τώρα, αν θα παίζει αριστερά ή δεξιά δεν έχει τόση σημασία. Από εκεί και πέρα, το ξαναλέω, οι Ραμπιό και ΜακΚένι πρέπει να φιλοδοξούν να βάλουν περισσότερα γκολ φέτος».

Για το αν είναι αλήθεια ότι είναι ο μοναδικός προπονητής που είπε δύο φορές όχι στη Ρεάλ

«Ναι, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Επέλεξα τη Γιουβέντους επειδή μου έδωσε πολλά τα προηγούμενα χρόνια και επειδή είναι απολαυστικό, όπως προανέφερα, να προπονήσεις αυτό το ρόστερ. Ενα νεανικό ρόστερ που μπορεί να βελτιωθεί πολύ».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024