Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρίτσαρντ Ντόνερ: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης των ταινιών «Superman»

Ρίτσαρντ Ντόνερ: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης των ταινιών «Superman»

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η εταιρία παραγωγής του. Ήταν 91 ετών.

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Χόλιγουντ και ο χώρος του κινηματογράφου από την απώλεια του Ρίτσαρντ Ντόνερ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής του, ο σκηνοθέτης και παραγωγός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν ο Ρίτσαρντ Ντόνερ:

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης είχε γεννηθεί το 1930 και έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη οθόνη το 1976 με το «The Omen» («Η Προφητεία»). Οι σκηνοθεσίες του όμως που άφησαν εποχή ήταν στις ταινίες «Lethal Weapon» (Φονικό Όπλο) με πρωταγωνιστές τους  Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ.

Επίσης σκηνοθέτησε την θρυλική νεανική περιπέτεια «Goonies» τo 1982, την πρώτη ταινία του «Superman» το 1978 με τον Κρίστοφερ Ριβ. Το «χέρι» του έβαλε και στο «Superman II: The Richard Donner Cut», που κυκλοφόρησε το 2006.

Άλλες ταινίες, τις οποίες σκηνοθέτησε είναι το «Maverick», το «Conspiracy Theory», το «Timeline» και το  «16 Blocks. Ακόμη, άφησε τη σφραγίδα του και στην τηλεόραση και συγκεκριμένα σε μερικά επεισόδια της σειράς «Tales of the Crypt», στο «The Twilight Zone) και το «The Man from UNCLE».

«Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ είχε την πιο δυνατή και βροντερή φωνή που μπορείς να φανταστείς. Προσέλκυε την προσοχή και γελούσε όπως κανένας άνθρωπος δεν το είχε κάνει πριν από αυτόν. Ο Ντικ είχε μεγάλη πλάκα. Αυτό που είδα σε εκείνον, όταν ήμουν 12 χρονών παιδί, ήταν πως νοιαζόταν. Λάτρευα το πόσο νοιαζόταν», ήταν το σχόλιο του Σον Άστιν, του σταρ της ταινίας Goonies, μέσω Twitter, για τον θάνατό του.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024