Στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Τετάρτης για τον κοροναϊό.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι 14.371.
Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας είπε πως καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4%.
Η «Γαλάζια Ελευθερία»
«Η επιχείρηση ‘Γαλάζια Ελευθερία’ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πριν την έναρξη της επιχείρησης, το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στα νησιά μας ήταν στο 22% και πλέον έχουν φτάσει στο 40%, πάνω από το ποσοστό της χώρας» είπε.
«Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι η πληρότητα των ραντεβού σε Λευκάδα, Θάσο, Πάρο, Μύκονο και Σαλαμίνα αγγίζει το 100%» συμπλήρωσε.
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για Pfizer & Moderna στους 18-29
Όσον αφορά τον εμβολιασμό, είπε πως σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων.
Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας