Αύριο, Τρίτη, ο πεντάχρονος Έιταν πρόκειται να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρετζίνα Μαργκερίτα του Τορίνο, όπου εισήχθη πριν από οκτώ ημέρες, όπως έκαναν γνωστό οι γιατροί που τον παρακολουθούν
Το παιδί είναι ο μόνος διασωθείς από την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στη λίμνη Ματζιόρε, η οποία σημειώθηκε στις 23 Μαΐου.
«Τόσο το τραύμα που φέρει στο θώρακα, όσο και εκείνο στην κοιλιακή χώρα, παρουσιάζουν διαρκή βελτίωση», προσθέτει το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου.
Ο Έιταν, κατά τη δραματική πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ σε ορεινή περιοχή κοντά στη λίμνη Ματζιόρε, έχασε τη μητέρα, τον πατέρα, το αδελφάκι του δύο ετών και τους προπαππούδες του.
Δίπλα του, τώρα, βρίσκονται συνεχώς η θεία του και οι παππούδες του, οι οποίοι έφτασαν στην Ιταλία από το Ισραήλ.
Μια ψυχολόγος συμβουλεύει τους συγγενείς του, σχετικά με το πώς και πότε θα πρέπει να του μιλήσουν για τις βαρύτατες απώλειες που υπέστη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.