Λονδίνο: Ναι στην αύξηση της παραγωγής εμβολίων, όχι στην άρση των πατεντών
Η Βρετανία συζητεί τρόπους για την αύξηση της παραγωγής και της προμήθειας εμβολίων κατά της COVID-19 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κάνοντας σαφές ότι η χώρα του δεν είναι υπέρ της άρσης των πατεντών
Η Βρετανία συζητεί τρόπους για την αύξηση της παραγωγής και της προμήθειας εμβολίων κατά της COVID-19 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μετά την υποστήριξη που εξέφρασε η Ουάσινγκτον στην άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται με τα μέλη του ΠΟΕ για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Είμαστε σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ και τα μέλη του ΠΟΕ, προκειμένου να διευκολυνθεί η αύξηση της παραγωγής και της προμήθειας εμβολίων κατά της COVID-19», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξάλλου, έχει χαιρετίσει το ρόλο των ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών στην παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19, λέγοντας πως οι επενδύσεις τους σε ριψοκίνδυνα στοιχήματα αποτελούν «αυτό που είναι ο καπιταλισμός».
Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον διαμοιρασμό της γνώσης ανάμεσα στη βιομηχανία και τους κατασκευαστές, αλλά δεν έχει καλέσει για άρση των πατεντών.
Αντί γι΄αυτό, η Βρετανία λέει πως εθελοντικές συμφωνίες αδειοδότησης, για παράδειγμα ανάμεσα στην AstraZeneca και κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της προμήθειας εμβολίων και έχει χαιρετίσει προσπάθειες για την προώθηση τέτοιων συμπράξεων.
- Μύρισε χειμώνας: Πως μας επηρεάζουν τα αρώματα της φύσης;
- Σε ισχύ και στη Θεσσαλονίκη το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (13/12): Πού θα δείτε ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Ο κίνδυνος για γενετικές μεταλλάξεις και οι έλεγχοι των δοτών σπέρματος – Ο αριθμός απογόνων ανά δότη
- «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ»: Το μαγικό παραμύθι στο θέατρο Αθηνών
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442