Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζουν κρεβάτια σε κλίνες Covid – Γεμίζουν ράντζα οι παθολογικές κλινικές

ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζουν κρεβάτια σε κλίνες Covid – Γεμίζουν ράντζα οι παθολογικές κλινικές

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κάνει λόγο για ανάγκη νέου σχεδιασμού λειτουργίας των νοσοκομείων και για ανάγκη ενίσχυσης των γενικών παθολογικών κλινικών. Ακόμα αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ωστόσο ο αριθμός τους είναι μειωμένος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει πως υπάρχουν άδειες κλίνες στις κλινικές κοροναϊού καθώς έχουν λιγοστέψει οι εισαγωγές. Την ίδια στιγμή όμως αυξάνονται οι ανάγκες στις παθολογικές κλινικές που αναγκάζονται να βγάλουν έξω τα ράντζα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για την ανάγκη ενός νέου σχεδίου λειτουργίας των νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Λιγόστεψαν οι εισαγωγές περιστατικών κοροναϊου στα νοσοκομεία.

Τώρα τα νοσοκομεία εμφανίζουν κενά κρεβάτια για περιστατικά κοροναϊού και δεκάδες ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά.

Με την πρόοδο των εμβολιασμών αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Κυρίως εμβολιασμένων ασθενών που έπαψαν να φοβούνται μην κολλήσουν τον ιό προσερχόμενοι στα νοσοκομεία.

Στην ανάπτυξη των ράντζων επίσης συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών νοσοκομείων σε κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού, καθώς επίσης και τα έξι νοσοκομεία στην Αττική που νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά κοροναϊού.

Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια εμφανίζουν πολλά ράντζα μετά από εφημερίες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Επίσης αυξητική τάση έχουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κοροναϊό.

Σήμερα έχουμε 15 συνολικά διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ.  6 στη ΝΙΚΑΙΑ, 1 στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 2 στο ΘΡΙΑΣΙΟ, 2 στο ΤΖΑΝΕΙΟ, 1 στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ και 3 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.
Τους περισσότερους τους βρίσκει εκτός ΜΕΘ και η επόμενη εφημερία του νοσοκομείου, ενώ μπορεί να μείνουν εκτός πάνω από τρείς ημέρες.

Το ΑΤΤΙΚΟ που εφημέρευε χθες έχει αυτή τη στιγμή 60 ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κοροναϊού. Ίδια κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία.

Χρειάζεται πια νέος σχεδιασμός.

Αύριο θα είμαστε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 π.μ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies