Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Morrissey εναντίον Simpsons: «Είναι αδαείς» δηλώνει με αφορμή το σατιρικό επεισόδιο

Morrissey εναντίον Simpsons: «Είναι αδαείς» δηλώνει με αφορμή το σατιρικό επεισόδιο

Πρόσφατο επεισόδιο των Simpsons που τον διακωμωδούσε προκάλεσε την οργή του Βρετανού τραγουδιστή.

Την οργή του Morrissey προκάλεσαν (και) οι Simpsons καθώς σε πρόσφατο επεισόδιο επέλεξαν να σατιρίσουν τον πρώην τραγουδιστή των Smiths.

Στο επίμαχο επεισόδιο των Simpsons που έχει τον τίτλο “Panic on the Streets of Springfield” (Πανικός στους δρόμους του Σπρίνγκφιλντ) η Lisa παθαίνει εμμονή με μια φανταστική μπάντα με το όνομα The Snuffs και τον τραγουδιστή τους, Qulloughby.

Ο χαρακτήρας, την φωνή του οποίου έχει αναλάβει να κάνει ο Benedict Cumberbatch, είναι ένας νεαρός Βρετανός τραγουδιστής από την δεκαετία του ΄80. Όπως και ο Morrissey, o Qulloughby είναι vegan και έχει πλούσια και καλοχτενισμένη κώμη.

Το επεισόδιο περιλαμβάνει και άλλες αναφορές στον γνωστό τραγουδιστή, μεταξύ των οποίων μια αφίσα του όσκαρ Ουάιλντ και τίτλους τραγουδιών που παρωδούν κομμάτια των Smiths (How Late Is Then, Hamburger Homicide και Everyone Is Horrid Except Me and Possibly You).

Παρόλα αυτά η φαντασίωση της Lisa διαλύεται σύντομα καθώς ο Quilloughby μεταμορφώνεται σύντομα σε έναν γερασμένο, κρεατοφάγο, παχύσαρκο άνδρα με ρατσιστικές απόψεις.

«Ήμουν vegan, μέχρι που ανακάλυψα ότι ο βιγκανισμός εφευρέθηκε από ξένους οι οποίοι παραείναι αρκετοί πάνω στον πλανήτη», ακούγεται να λέει σε κάποιο σημείο.

O Morrissey δεν άργησε να αντιδράσει. Σε μία μακροσκελή δήλωση που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, έγραψε μεταξύ άλλων: «Το μίσος που οι δημιουργοί των Simpsons δείχνουν προς το πρόσωπο μου προφανώς και σηκώνει μήνυση, για την οποία όμως δεν διαθέτω τους πόρους».

Και συνεχίζει: «Σε αντιπαθούν ιδιαίτερα όταν η μουσική σου επηρεάζει τον κόσμο με δυνατό και όμορφο τρόπο. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις το 2021 είναι να δανείσεις δύναμη στη ζωή των άλλων… Σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με Νόμους για το Μίσος, δεν υπάρχει κανένας που να με προστατεύει. Η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει πια».

Παραπονέθηκε γενικότερα για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι του έχουν επιτεθεί με τόσο μίσος, «που θα σκότωνε ένα ολόκληρο κοπάδι από βίσωνες». Φυσικά συνέχισε να ρίχνει βολές προς τους δημιουργούς των Simpsons, αποκαλώντας τους «αδαείς».

Ο 61χρονος Morrissey αρνείται σταθερά ότι είναι ρατσιστής, αλλά έχει επικριθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τα σχόλιά του- συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς του στον κινέζικο λαό ως «είδος χαμηλότερου επιπέδου», αποδίδοντάς τον χαρακτηρισμό του στον τρόπο που μεταχειρίζονται τα ζώα.

Ο ίδιος έχει αποκαλέσει το χαλάλ κρέας «σατανικό», λέγοντας ότι τα ζώα υποφέρουν, ενώ για τον δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, έχει σχολιάσει ότι δεν μπορεί να μιλήσει σωστά.

Έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή του στο κόμμα της ακροδεξιάς στη Βρετανία, φορώντας ένα σήμα που φέρει το λογότυπό του κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης στις ΗΠΑ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024