Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Southpark προέβλεψε το μέλλον οκτώ φορές

Το Southpark προέβλεψε το μέλλον οκτώ φορές

Η πιο δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έχει αποδειχθεί πραγματικά προφητική

Σε αντίθεση με τoThe Simpsons, το South Park προβλέπει με ακρίβεια το μέλλον εδώ και χρόνια.

To κανάλι Comedy Central, που ξεκίνησε από τους Matt Stone και Trey Parker το 1997, έχει καλύψει πολλά θέματα, περισσότερο ή λιγότερο εύστοχα, κατά τη διάρκεια των σχεδόν 25 χρόνων που είναι στον αέρα.

Μέσα από τις ιστορίες που περιλαμβάνουν περιπέτειες τεσσάρων αγοριών που ζουν στην ομώνυμη πόλη Rocky Mountain του South Park, η εκπομπή κατάφερε να προβλέψει αρκετά: από την καταστροφή της Carnival Cruise και τον Έμπολα έως την μανία γύρω από τα πόκεμον.

Με αφορμή ένα ολοκαίνουργιο επεισόδιο σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναμένεται να προβληθεί στις 10 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο Comedy Central, ας θυμηθούμε οκτώ φορές κατά τις οποίες με ακρίβεια το Southpark «προέβλεψε» το μέλλον.

Αποκριάτικες κρουαζιέρες

Τρία χρόνια πριν από την καταστροφή του καρναβαλιού ( «poop cruise») του 2013, το South Park έρκανε μια απροσδόκητη πρόβλεψη στη σεζόν 14, επεισόδιο 14 («Creme Fraiche»). Καθώς οι Randy και Sharon παρακολουθούν τηλεόραση, ένας ειδησεογράφος λέει, «Οι επιβάτες είπαν ότι η γραμμή κρουαζιέρας του καρναβαλιού μύριζε σαν δημόσια τουαλέτα»

Λίγα χρόνια αργότερα, μια πυρκαγιά στον κινητήρα προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρικών τουαλετών σε ένα πραγματικό κρουαζιερόπλοιο Carnival. Η μυρωδιά τα είπε όλα, αλλά το Southpark είχε μιλήσει πρώτο…

Οσάμα μπιν Λάντεν

Οκτώ μήνες πριν τον πυροβολισμό και τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από το Navy SEAL το 2011, το South Park ήταν και πάλι μπροστά  όταν το επεισόδιο με τίτλο «It’s a Jersey Thing» έδειχνε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα να πυροβολείται από έναν κομάντο των Ειδικών Δυνάμεων.

Πολιτική Ορθότητα

Στην σεζόμ 19, το South Park εισήγαγε έναν νέο χαρακτήρα, τον PC (political correct) Principle, του οποίου η αποστολή είναι να επιβάλει όλα τα πράγματα σύμφωνα με τις επιταγές της πολιτικής ορθότητας. Ο χαρακτήρας, που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, φάνηκε να προβλέπει τον τρόπο με τον οποίo η πολιτική ορθότητα, ακόμα και η κουλτούρα της ακύρωσης, θα δέσποζε με τρόπο αμφιλεγόμενο στον δημόσιο, ιδιωτικό αλλά και…social media βίο μας.

Απαγόρευση της σημαίας Συνομοσπονδίας

Στο επεισόδιο 4 της σεζόν «Chef Goes Nanners», οι κάτοικοι του South Park συζητούν αν πρέπει να αλλάξουν τη σημαία της πόλης τους όταν ο Σεφ  δήλωσε ότι την βρίσκει ρατσιστική, προφανώς προβλέποντας τις συζητήσεις που θα είχαν οι Αμερικανοί σχετικά με το εάν θα απαγορεύσουν ή όχι την Confederate σημαίες και άλλα φυλετικά φορτισμένα σήματα.

Pokémon Go

Το 1999, ένα επεισόδιο από τη σεζόν 3 που ονομάζεται «Chinpokomon» σατιρίζει την υπερβολική δημοτικότητα των βιντεοπαιχνιδιών Pokémon, όταν τα παιδιά του South Park παθαίνουν εμμονή με μια ιαπωνική μόδα που ονομάζεται «Chinpokomon» και αποφασίζουν να αγοράσουν κάθε εμπόρευμα που κυκλοφορεί στην αγορά και σχετίζεται με το παιχνίδι .

Αποδεικνύεται ότι οι συσκευές Chinpokomon παρακολουθούν πραγματικά την τοποθεσία κάθε παίκτη και στέλνουν τις πληροφορίες στους προγραμματιστές του παιχνιδιού, όπως το Pokémon Go της πραγματικής ζωής!

Αθλητικές ομάδες που αλλάζουν ονόματα

Στο  επεισόδιο «Chef Goes Nanners», ο χαρακτήρας του South Park Uncle Jimbo ρωτά τι θα ακολουθήσει αν και όταν το South Park αποφασίσει να αλλάξει τη σημαία του, «Τι γίνεται με την ομάδα του μπέιζμπολ που λέγεται Indians, ε; Πρέπει να αλλάξουν το όνομά τους επειδή είναι ρατσιστικό; » Μερικά χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, η ομάδα του μπέιζμπολ ανακοίνωσε την απόφασή της να αλλάξει επίσημα το όνομά της μετά από διαμαρτυρίες από οπαδούς και ομάδες αμερικανών ιθαγενών.

Έμπολα

Το 2014, το South Park κυκλοφόρησε ένα επεισόδιο με τίτλο «Gluten Free Ebola», στο οποίο οι κάτοικοι της πόλης αρχίζουν να βιώνουν βίαιους θανάτους που σχετίζονται με τη γλουτένη. Την ίδια εβδομάδα, ανακαλύφθηκε ένα στέλεχος του Έμπολα: δύο νοσοκόμες μολύνθηκαν από τον ιό, αλλά και οι δύο ανάρρωσαν.

Brokeback Mountain

Στη δεύτερη σεζόν του South Park, ένα επεισόδιο με τίτλο “Chef’s Salty Chocolate Balls” φάνηκε να προβλέπει τη βραβευμένη ταινία του 2005 Brokeback Mountain, όταν ο Cartman αναφέρεται σε αντι-εμπορικές ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά ως «γκέι καουμπόηδες που τρώνε πουτίγκα».

Με πληροφορίες από τον Independent

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024