Βρετανία : Η ταχεία διάθεση του εμβολίου κατά της covid-19 απέτρεψε πάνω από 10.000 θανάτους
Η Αγγλία κατέγραψε μία κορύφωση των μολύνσεων, των νοσηλειών και των θανάτων τον Ιανουάριο, αλλά οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότεροι χωρίς το ταχύ πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια έρευνα
Η ταχεία διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 στην Αγγλία έδρασε προληπτικά αποτρέποντας μέχρι τα τέλη Μαρτίου το θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων ηλικίας 60 ετών και άνω, σύμφωνα με ανάλυση της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).
Η Αγγλία κατέγραψε μία κορύφωση των μολύνσεων, των νοσηλειών και των θανάτων τον Ιανουάριο, αλλά οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότεροι χωρίς το ταχύ πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Περισσότερες από 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου είχαν διατεθεί σε ενήλικες άνω των 60 ετών στην Αγγλία μέχρι το τέλος Μαρτίου, αποτρέποντας εκτιμώμενο αριθμό 10.400 θανάτων, κυρίως μεταξύ αυτών με ηλικία άνω των 80 ετών, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία.
Η ανάλυση συνέκρινε τον αριθμό των θανάτων που είχαν καταγραφεί μέχρι την περίοδο του Μαρτίου, με τον αριθμό των θανάτων που θα αναμένονταν στην περίπτωση που δεν είχε γίνει η διάθεση των εμβολίων κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Περίπου 127.000 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε 28 ημέρες ενώ είχαν βρεθεί θετικοί στην COVID-19.
Η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνθηκε το Μάρτιο. Συνολικά 31,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 6,1 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις.
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442