Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως το πιο μικρό μαγαζί ρυζιού στο Τόκιο άλλαξε τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης περιοχής

Πως το πιο μικρό μαγαζί ρυζιού στο Τόκιο άλλαξε τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης περιοχής

Το Okomeya είναι ένα μικρό (πολύ μικρό) κατάστημα που πουλάει ρύζι που βρίσκεται ανάμεσα στην κύρια εμπορική περιοχή και το σταθμό Togoshi Koen στο Τόκιο της Ιαπωνίας

Το Okomeya είναι ένα μικρό (πολύ μικρό) κατάστημα που πουλάει ρύζι που βρίσκεται ανάμεσα στην κύρια εμπορική περιοχή και το σταθμό Togoshi Koen στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Σχεδιασμένο από τους Schemata Architects, ο σχεδιασμός ήταν πολύ απλός και οικονομικός. Καθώς το κτίριο ήταν παλιό και ερειπωμένο, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να ανακαινίσουν τα πάντα εντελώς, καθώς και τον ίδιο χώρο του καταστήματος. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός χώρος κέρδισε την ανανεωμένη εμφάνιση, στην οποία τα παλιά και νέα μέρη είναι «μπερδεμένα» με το πιο σύγχρονο και διακριτικό τρόπο.

Ο Jo Nagasaka από τους Schemata Architects, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για το πρόσφατο εστιατόριο Blue Bottle στο Τόκιο, αποφάσιε να ανακαινίσει ένα ξύλινο κτίριο που παλαιότερα ήταν μανάβικο. Ο χώρος ήταν πολύ μικρός. Αλλά «δεν χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κατάστημα», δήλωσε ο Owan, θεωρώντας τους περιορισμούς ως πλεονέκτημα και όχι ως μειονέκτημα. «Θα προτιμούσαμε να έχουμε ένα μικρό κατάστημα για να διατηρήσουμε τη λειτουργία one to one για την εξυπηρέτηση του πελάτη».

Η ιστορία ξαναγράφεται

Έτσι έγινε το Okomeya, ένα κατάστημα που συνδυάζεται με την κοινότητα  που βρίσκεται και βρίσκει την τέλεια ισορροπία και βιωσιμότητα. Όταν το προσωπικό πρέπει να εγκαταλείψει για λίγο από την επιχείρηση, ζητούν από τους γειτονικούς ιδιοκτήτες καταστημάτων να παρακολουθούν το κατάστημα.

Το γνωστό «σε αφήνω στο πόδι μου».

View this post on Instagram

A post shared by お米や (@okomeya.jp)

«Μια τέτοια μικρή βοήθεια μεταξύ καταστημάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μικρών επιχειρήσεων σε τοπικούς εμπορικούς δρόμους», εξηγεί ο Nagasaka. «Αυτά τα μικρά καταστήματα υποστηρίζονται από τον εμπορικό δρόμο και ταυτόχρονα ο εμπορικός δρόμος επανενεργοποιείται από την επιτυχία τους».

View this post on Instagram

A post shared by Yann Martin (@yanncut)

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024