Στα «κάγκελα» η εστίαση – Προσφεύγουν στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το «λουκέτο»
Στο ΣτΕ κατέφυγε η ΠΑΣΚΚΕΔΙ.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») με αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.).
Το Σωματείο, που εκπροσωπεί σαράντα χιλιάδες μέλη, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, γιατί επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.
Παράλληλα, ζητεί το Σωματείο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος αναμένεται να καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η επίμαχη απόφαση.
- Ισραήλ: Υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με τη Γερμανία – Στο στόχαστρο Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούθι
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε τις κόρες του
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
- Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται στο Theatre Of the No
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Συννεφιασμένη» η επέτειος των 10 χρόνων αρχηγίας του στη ΝΔ, παρά τις θριαμβολογίες
- Η αντιπολιτική δεν μπορεί να είναι η απάντηση – γιατί τότε απλώς θα έχουμε Μητσοτάκη για πάντα
- Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Όσα πρέπει να ξέρετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442