Η Παλαιστίνη αρχίζει σήμερα ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
«Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 αρχίζει σήμερα στις παλαιστινιακές περιοχές, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του, το ίδιο υπουργείο.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 75 ετών, όπως επίσης, οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.
Χθες, ο 85χρόνος Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς εμβολιάστηκε κατά της COVID-19.
Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, η Παλαιστινιακή Αρχή παρέλαβε ένα φορτίο με περισσότερες από 60.000 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 (38.000 του εμβολίου της Pfizer και άλλες 24.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca).
Οι παραλαβές των εμβολίων έγιναν μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας COVAX.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, η παλαιστινιακή κυβέρνηση έλαβε 20.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, στο πλαίσιο μιας δωρεάς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας