Βαρβιτσιώτης : Διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία – Στην ατζέντα οι ευρωτουρκικές σχέσεις
Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί στις αύριο και μεθαύριο ο αν. ΥΠΕΞ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Clement Beaune, και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας
Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί στις αύριο Τρίτη 16 και μεθαύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Clement Beaune, και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.
Ευρωπαϊκός συντονισμός
Αύριο ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνογαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του.
Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.
Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα, κα. Sabine Thillay.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την κα. Tara Varma, Δ/ντρια ECFR (European Council on Foreign Relations).
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442