Ιταλία : Πώς μια γιαγιά βοήθησε στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
Δεκαοχτώ άνθρωποι, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Τσετράρο, που συνδέεται με την οργάνωση Muto, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης
H πληροφορία που έδωσε μια γιαγιά, με την ελπίδα να σώσει τον εγγονό της από τα ναρκωτικά, βοήθησε την αστυνομία να εξαρθρώσει ένα μαφιόζικο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.
Δεκαοχτώ άνθρωποι, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Τσετράρο, που συνδέεται με την οργάνωση Muto, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.
Η Muto είναι μία από τις πολλές οικογένειες που αποτελούν μέρος της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας, που θεωρείται ως μία από τις ισχυρότερες παγκοσμίως και της οποίας βασική δραστηριότητα είναι η διακίνηση ναρκωτικών.
Η… δράση της γιαγιάς
«Η γιαγιά απευθύνθηκε στους καραμπινιέρους για να τους ζητήσει να σώσουν τον εγγονό της» εξήγησε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Πιέρο Σουτέρα, αστυνομικός διοικητής στην Κοσένζα, στην Καλαβρία.
Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε εμπλεκόταν επίσης στην «προστασία» έναντι χρημάτων και στον εκβιασμό επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού. Ένας εξ αυτών είχε ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.
«Οι άνθρωποι αυτοί υπέφεραν από την αλαζονεία αυτών των εγκληματιών που τους ζητούσαν χρήματα», σχολίασε ο εισαγγελέας κατά της μαφίας Νίκολα Γκρατέρι, που μίλησε στην εφημερίδα Gazzetta del Sud.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Αθήνα επιδοτεί το ντίζελ – Οι «27» της ΕΕ εξετάζουν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
- Η «ανάσταση» του Βαλ Κίλμερ και η επιστροφή στη μεγάλη οθόνη
- ΗΠΑ: Έρευνα FBI σε βάρος του πρώην διευθυντή Αντιτρομοκρατίας – Παραιτήθηκε λέγοντας ότι το Ιράν δεν αποτελούσε απειλή
- Ιράν, Τουρκία, γερμανικές επανορθώσεις στο τραπέζι Γεραπετρίτη και Βάντεφουλ – Τι ειπώθηκε και δεν ανακοινώθηκε
- Ο καφές προστατεύει τον εγκέφαλο από την άνοια
- Γεώργιος Παπανδρέου: Η εκ των ένδον προδοσία της Ενώσεως Κέντρου
- Τουλάχιστον 655 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την επιβίωση των κτηνοτρόφων αντί να δώσει λύση στην ευλογιά των αιγοπροβάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442