Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, ανέφερε πως οι δηλώσεις του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εμπλουτισμό ουρανίου «ακούγονται σαν απειλή» και αρνήθηκε να απαντήσει σε αυτά που χαρακτήρισε «υποθέσεις» και «κινήσεις εντυπωσιασμού».
Ο Πράις επαναδιατύπωσε την προθυμία των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με το Ιράν για την επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015.
Ο Χαμενεΐ δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η Τεχεράνη μπορεί να εμπλουτίσει ουράνιο με καθαρότητα έως και 60% αν η χώρα το χρειαστεί, τονίζοντας πως η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στην πίεση των ΗΠΑ για την πυρηνική της δραστηριότητα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.